Tutuklanan tutuklanana,görevden alınan alınana…

Darbe girişiminin bastırılmasından sonra Genelkurmay başta olmak üzere tüm kurumlarda operasyon başlatıldı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturma kapsamında polis, Yargıtay ve Danıştay binalarında arama başlattı. Polis ekipleri, listelerden kontrol ederek üyeleri içeri aldılar. Listede ismi bulunan ve Yargıtay’a gelen yüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulandı.

Sabah erken saatlerinden itibaren Yargıtay ve Danıştay’ın giriş nizamiyeleri önünde polis ekipleri beklemeye başladı. Polis ekipleri, listelerden kontrol ederek üyeleri içeri aldılar. Listede ismi bulunan ve Yargıtay’a gelen yüksek yargı mensupları hakkında gözaltı işlemi uygulandı. Bu üyelerin odalarındaki aramalar da polis ekiplerince sürdürülüyor. Arama nedeniyle Yargıtay ve Danıştay’a kimse alınmazken, Yargıtay personeli de üye odalarına kesinlikle girmemeleri konusunda uyarıldı.

Öte yandan Anayasa Mahkemesi Başkanlığı, FETO’nün darbe girişimine yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan iki üyesi Alparslan Altan ve Erdal Tercan hakkında disiplin soruşturması işlemlerini başlattı.
işleri Bakanlığı’na bağlı 8 bin 777 personel görevden uzaklaştırıldı. 7 bin 899 emniyet personeli ile 614 jandarma, 30 vali ve 47 kaymakamın listede olduğu öğrenildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan konuya ilişkin yapılan yazılı açıklama, şöyle:

“Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatlarında görevli toplam 8 bin 777 personel görevinden uzaklaştırılmıştır. Görevden uzaklaştırılanlar arasında 1’i il valisi, 29’u merkez valisi olmak üzere 30 vali, 52 mülkiye müfettişi, 16 hukuk müşaviri, 1 genel müdür yardımcısı, 2 daire başkanı, 3 şube müdürü, 2 hukuk işleri müdürü, 92 vali yardımcısı, 47 kaymakam ve 1 kaymakam adayı olmak üzere 246 mülki idare amiri; 3 bin 21’i rütbeli 4 bin 774 polis memuru, 92’si sivil memur, 12’si bekçi olmak üzere toplam 7 bin 899 emniyet personeli; 2 tümgeneral, 9 tuğgeneral, 61 albay, 44 yarbay, 55 binbaşı, 93 yüzbaşı, 92 üsteğmen, 42 teğmen, 171 astsubay, 44 uzman çavuş ve 1 sivil memur olmak üzere 614 jandarma personeli; 1 tümamiral (Sahil Güvenlik Komutanı), 3 albay, 9 binbaşı, 2 yüzbaşı, 3 astsubay olmak üzere 18 Sahil Güvenlik personeli bulunmaktadır.”

8OOO POLİS AÇIĞA ALINDI
Emniyet Genel Müdürlüğü de dün gece harekete geçti. Türkiye genelinde rütbelilerin de içinde bulunduğu 7 bin 850 emniyet personelinin açığa alınması talimatını verdi.

Hangi ilde hangi personelin alınacağının listesini de illere gönderdi.

Gece boyunca Emniyet’e çağrılan polislerin silahlarına el konulup kimlikleri alındı. Bu personel hakkında daha sonra adli işlem yapılacağı kaydedildi.