Bingöl’de bombalı saldırıda 6 polis şehit oldu

Bingöl’de havalimanı nöbetinden dönen polisleri taşıyan araca bombalı saldırı düzenlendi. Saldırıda 6 polis şehit oldu, 1’i ağır 3 polis de yaralandı. Bingöl Valisi Köşger, “Yol kenarına park edilmiş, bomba yüklü bir araçla bu menfur hadise gerçekleştirildi. Arka tarafına Türk bayrağını asarak yol kenarında kendini kamufle etmiş ve polis otobüsümüz geçerken patlatılmış” dedi.

Saldırı, kent merkezine 15 kilometre mesafedeki çevreyolunda düzenlendi.
Bingöl Havalimanı’ndaki nöbetten dönen çevik kuvvet ekiplerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında, yol kenarına park edilmiş bombalı araç infilak ettirildi.
Saldırıda 6 polis şehit oldu, 1’i ağır 3 polis de yaralandı. Yaralı polisler, ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.
Patlama nedeniyle yolda büyük bir çukur meydana geldi. Saldırı sonrası kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan operasyon devam ediyor.
BOMBA YÜKLÜ ARACA TÜRK BAYRAĞI ASMIŞLAR
Bingöl Havalimanı nöbetinden dönen çevik kuvvet polis ekiplerini taşıyan zırhlı araca yönelik terör örgütü tarafından saldırı gerçekleştirildiğini ifade eden Vali Yavuz Selim Köşger, şunları kaydetti:
“Yol kenarına park edilmiş, bomba yüklü bir araçla bu menfur hadise gerçekleştirildi. Arka tarafına Türk bayrağını asarak yol kenarında kendini kamufle etmiş ve polis otobüsümüz geçerken patlatılmış. Patlamanın şiddetinden yüklü miktarda patlayıcı madde olduğu anlaşılıyor. Şu ana kadar 6 polisimiz şehit oldu, 4 polisimiz yaralı.”
Yaralı polis memurlarından ikisinin helikopterle Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi’ne sevk edildiğini hatırlatan Köşger, biri yoğun bakımda 2 yaralının da Bingöl Devlet Hastanesi’ndeki tedavilerinin sürdüğünü aktardı.
Köşger, patlama esnasında polisleri taşıyan zırhlı aracın 15 metre ileriye fırladığını, bunun da patlamanın şiddetini ortaya koyduğunu belirtti.
Gazetecilerin patlamanın ardından kaçan teröristlerin yakalanması için başlatılan çalışmada söz konusu teröristlerle sıcak temas yaşandığı yönündeki bilgileri sorması üzerine Köşger, “Güvenlik güçlerimizin takibi sonucunda bir sıcak temas sağlandı, operasyonlar devam ediyor.” dedi.