Candostların barınakları yenileniyor

BARINAKTA YAZ TADİLATI BAŞLADI

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaz tadilatı başladı. Barınağın yoğun bakım ünitesi ve anneli-annesiz yavru bölümünün kafesleri yenileniyor.

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde başlayan çalışmalar kapsamında yoğun bakım ünitesi kafesleri ve anneli-annesiz yavru bölümlerinin kafeslerinde detaylı yenileme yapılıyor.

Yoğun bakım ünitesi, ameliyathane, Yav-Sa (yavru sahiplendirme), anneli-annesiz yavru bölümü ve 60 teli içeren beş üniteden oluşan barınağın önemli bir bölümünü kapsayan çalışmaların ivedilikle tamamlanması planlanıyor. Barınaktaki koşulların iyileştirilmesine yönelik çalışmaların yoğunlaştığını ifade eden Barınak yetkilileri, sokak hayvanlarının tedavi sonrası kontrollerinin yapıldığı bölüm olan yoğun bakım ünitesinde zemin çalışması gerçekleştirileceğini ayrıca alanın tel örgülerinin de yenileneceğini söylediler.

Önceki yıl barınağın bazı bölümlerinde fiziksel şartların iyileştirilmesi yönünde çalışma yapıldığını belirten yetkililer, kafes çalışmalarının ardından barınağın içerisinde bulunan yol ve kaldırımların da asfaltlanacağını belirttiler.