”Galatasaray FETÖ den sorgulanmalı ”

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ;Beni Ergenekon’a bağlamak için çok uğraştılar” diyerek, gözaltı sırasında yaşadıklarını anlattı ve “TFF’den haklarımızı almak için çalışma başlatıyoruz” açıklamasında bulundu. Yıldırım, “Galatasaray’da FETÖ soruşturması yapılmalı” diye konuştu.

İŞTE AZİZ YILDIRIM’IN AÇIKLAMALARI:
“15 Temmuz Türkiye için çok önemli bir dönemeç noktası. O gün demokrasi için şehit olanlara rahmet diliyorum. 15 Temmuz Türkiye için bir dönüm noktasıydı. O gün demokrasi için şehit olanlara Allah’tan rahmet diliyorum. 15 Temmuz gecesi Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Başbakan ve bu ülkenin gerçek sahibi olan vatandaşlarımızın koymuş oldukları irade. Çok ucuz atlatılan bir darbeyi önlemiş olduk. Bu sabah başlayan ‘Fırat Operasyonu’n da kazasız belasız ailelerinin yanına dönmelerini diliyorum. Bu darbenin olması beni 15 Temmuz gecesi çok şaşırtmadı. Ben bekliyordum. Ben bundan 1 yıl önce sivil ihtilal yapacaklar demiştim. Türkiye’de Fethullah Gülen gerçeğini herkes görmüş oldu. Bu konuda bir tek beyanat veren ve uğrayan sayın Cumhurbaşkanımız oldu.
“TFF İLE İLGİLİ ŞÜPHEM VAR”
1998’den bu yana Fenerbahçe’nin başına ne gelmiş, araştırmalı. Çekirdek poşetinden bile stadımız kapandı. Fenerbahçe üzerine oyunlar oynanmıştır. Ne zaman farkına vardık? 2006’daki Denizli maçından sonra farkına vardık. Bunlar TFF’de tezgahlanıyordu. TFF’de değişiklikler yapıldı. Yeni gelenler kimdir? Kime hizmet edecek? Şüphem var. Bir yere hizmet için atamalar yapılıyor. TFF’de dürüst karar vereni görevden alıyorlar.

“TFF’YE DAVA AÇACAĞIZ”
Fenerbahçe’nin TFF’den haklarını almak için çalışma yapacağız. O sezon Şampiyonlar Ligi’ne bizi TFF yollamamıştı. Fenerbahçe’nin Avrupa’ya gönderilmesinin nedeni TFF’dir. TFF ile görüşeceğiz, maddi kayıpları isteyeceğiz. TFF’den maddi kayıplarımızı isteyeceğiz. Bunları alamazsak mahkemeler başlıyor. 2. sene UEFA göndermedi. UEFA ile ilgili mahkemelere de başlıyoruz. 40-50 milyon için değil, büyük davalar açacağız. Mehmet Ali Aydınlar, ‘Eğer Fenerbahçe suçsuz bulunursa 45 milyonluk tazminat vereceğim’ dedi. Bizde söz namustur. Aydınlar’ın, ‘eğer siyasi bir dava çıkarsa, Aziz Yıldırım’a iade-i itibarı ilk ben yapacağım’ sözü var, bekliyorum. İBB maçında bir taraftar, ‘FETÖ’nün bilmemneleri’ diye bağırıyor. Bizi disipline göndermişler. Böyle hukukçu mu olur?
“15 TEMMUZ’DA FENERBAHÇELİLERİ GÖRDÜKLERİ İÇİN SOKAĞA ÇIKTILAR”
15 Temmuz’da sokağa çıkanlar, 3 Temmuz döneminde Fenerbahçelilerin yaptığı direnişi gördükleri için sokağa çıktılar. Semih Çetin Amiralim ne diyor, “FETÖ, Fenerbahçe duvarına çarptı” diyor. Biz direndik ama taraftarlarımızın sayesinde. Onlar olmasa biz de direnemezdik. Fenerbahçeliler, bugün gurur duymalılar kendileriyle. Atatürk’ün takımı olarak tarihimizdeki en büyük olay Anadolu’ya silah kaçırarak Kurtuluş Savaşı’na katılmamızdır.
“GALATASARAY SORGULANMALI”
2009-2010 sezonunu incelesinler. Bir manjerin hangi kulüpte ne kadar oyuncusu var. 1998 senesinden itibaren bütün şampiyonluklar incelensin. Savcılık soruşturma açılsın. 3 Temmuz’da Fenerbahçe’nin başına gelen biraz üstüne gidilse Galatasaray’a FETÖ sebebiyle gelir. Galatasaray’daki FETÖ sorgulanması yapılmalı. Kendisinin ‘Himmetlerle, dualarla kaldıralım’ diye sözü var”