GİRİŞİMCİLER İLK ADIMI ATTI

GİRİŞİMCİLER İLK ADIMI ATTI

Çankaya Belediyesi ve KOSGEB işbirliğiyle yürütülen “Girişimcilik Eğitimi” programına katılan 88 kişi sertifikalarını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in de katıldığı törenle aldılar.

Çankaya Belediyesi ve OSTİM Küçük – Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) işbirliğiyle 2015 yılından beri düzenlenen ve şimdiye dek 325 kişinin katıldığı “Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi”nin 16 – 27 Mayıs tarihleri döneminden mezun olan 88 aday, sertifikalarını aldı.
Çankaya Belediyesi ve KOSGEB arasında imzalanan protokol gereği eğitimlerini Çankaya Belediyesi bünyesinde tamamlayan girişimci adayları sertifikalarını Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ve Başkan Yardımcıları Gülsün Bor Güner ile Nafiz Kaya’dan aldı.

YEREL YÖNETİMLER ADINA ÖRNEK PROJE
Sertifika töreninde kısa bir konuşma yapan Taşdelen, Çankaya Belediyesi olarak işsizliğin çözümü noktasında üzerlerine düşeni yaptıklarını vurgulayarak “Kendi çapında yatırım yapmaya niyetli girişimcilere destek olmak öncelik gerektirir. Çankaya Belediyesi olarak, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra eğitim hizmetlerinde de vatandaşlarımızın isteklerini karşılamak için çalışıyoruz. KOSGEB ile hayata geçirdiğimiz bu çalışmanın değerli olduğunu düşünüyorum. Gerek sizlerden gerek KOSGEB’den gelen geribildirimler sayesinde Çankaya Belediyesi’nin bu çalışmasının da yerel yönetimler adına örnek bir proje olduğuna inanıyorum ” diye konuştu.

325 GİRİŞİMCİ ÇANKAYA’DA EĞİTİLDİ
Belediye’nin 2015 yılından beri sürdürdüğü Girişimcilik Eğitimi programından şimdiye dek 325 kişi yararlandı. Hâlihazırda 300 kişi daha eğitim aşamasında. Eğitimlerini tamamlayarak iş planlarını KOSGEB’e sunacak girişimci adayları, geri ödemesiz 30 bin TL olarak belirlenen miktardan; kadın veya engelli girişimciler %80, erkek girişimciler ise %60 oranında hibe usulüyle Yeni Girişimci desteğinden yararlanacaklar. İş planları kabul edilen ve işletmesini faaliyete geçiren adaylar, iki yıl sonra ödemek üzere 70 bin TL’ye kadar sabit yatırım desteği imkânından da yararlanabilecekler.