Kahraman, Che Guevara’ya ateş püskürdü

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, gençlere kendi tarihlerinin öğretilip, sevdirilmesi gerektiğini belirterek Kübalı efsane devrimci Che Guevara’ya yüklendi: “Küba’da faaliyette bulunan bir eşkıya, katil kişilik benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz.” diyen Kahraman böylece yeni bir tartışmanında fitilini yakmış oldu.

Daha önce de yeni anayasayla ilgili fikirlerini ifade eden Kahraman, “Dindar anayasa meselesinden anayasamızın kaçınmaması lazım. Dini olarak bahsetmesi lazım” demişti.

Rize’de ilk kez gerçekleştirilen Fetih Kutlaması’nda konuşan Kahraman, tüm engellemelere rağmen Türkiye’nin gelişmeye devam ettiğini söyledi: “Güçleniyoruz. Daha da güçleneceğiz inşallah. Bize çelme takmalarına rağmen, bütün kullandıkları ajanlara, teröristlere rağmen, Pensilvanya’da besledikleri nankör, hain, zalim, satılmışlara rağmen, asker üniforması giyip namlusunu kendi milletine çevirenlere rağmen gelişmemizi devam ettireceğiz ve ettirmekteyiz. Çünkü geniş bir coğrafyanın mesuliyetini taşıyoruz.”

‘Bağı yok benimle, köküm değil’

Konuşmasında, Türk gençlerine kendi tarihlerinin anlatılarak sevdirilmesi gerektiğine de vurgu yapan Kahraman, 1967 hayatını kaybeden Che’ye de çıkıştı.

Kahraman sözlerine şöyle konuştu: “Devlis var. Yani Liseli Devrimciler. Che Guevara’nın gömleklerini giymişler. Che 39 yaşında öldürülen, bizzat kendisinin infazlar yaptığı bir katil kişilik. Bir gerilla. Bolivya’da, Küba’da, Güney Amerika’da faaliyette bulunan bir eşkıya benim liseli gencimin yakasında, göğsünde olamaz. Olmamalı. Bağı yok benimle. Köküm bir değil. Tarihim bir değil. Benim kendi tarihim ve insanlarım var. Onlarla övüneceğim. Garip. Fatih’i dünya tanıyacak ama Türkiye tanımayacak.”