Beşiktaş Benfica’dan istediğini aldı:1-1

Süper Lig’i şampiyon olarak tamamlayıp 7 yıl sonra mutlu sona ulaşan Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi macerasına Benfica maçıyla başladı. B Grubu’nda Napoli, Benfica ve Dinamo Kiev ile eşleşen siyah-beyazlılar, ilk karşılaşmasına Portekiz’de çıktı.Şampiyonlar Ligi B Grubu ilk hafta maçında Beşiktaş deplasmanda Benfica ile 1-1 berabere kaldı. Estadio da Luz Stadı’nda oynanan mücadelede ev sahibi ekibin golünü 12. dakikada Cervi atarken, siyah beyazlıların beraberlik sayısını muhteşem bir frikik ile 90+3. dakikada Benfica’dan kiralık olarak gelen Talisca kaydetti. Bu sonucun ardından Benfica ve Beşiktaş sahadan 1’er puanla ayrıldı. Grupta oynanan diğer maçta ise İtalyan ekibi Napoli, deplasmanda Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev’i 2-1 mağlup etti.
Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Estadio da Luz’daki karşılaşmaya Tolga Zengin – Beck, Marcelo, Tosic, Adriano – Hutchinson, Gökhan İnler – Quaresma, Oğuzhan, Caner – Aboubakar 11’ini çıkardı.
12. dakikada evsahibi Benfica, Cervi’nin golüyle öne geçti. Bu dakikada, Beşiktaş savunmasının arkasına uzun atılan topa hareketlenen Salvio, ceza sahası içi sol çaprazdan şutunu çekti. Kaleci Tolga Zengin ilk hamlesinde yetersiz kalıp topu uzaklaştıramayınca, altıpasın içinde Cervi takımını öne geçirdi.
84’te Quaresma’nın yaptığı top kaybı, Beşiktaş kalesinde ciddi bir tehlike yarattı. Tolga Zengin, Guedes’in karşı karşıya vuruşunda gole izin vermedi.

90+3’te sahneye Anderson Talisca çıktı. Benfica’dan kiralık gelen Talisca, 90+3’teki müthiş frikik golüyle Beşiktaş’a puanı getirdi.