”Bu çaylaklarla Dünya Kupası zor”

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, Fatih Terim’in Hırvatistan maçı ilk 11’ini ve milli takımımızın elemelerdeki şansını değerlendirdi. İşte Dilmen’in sözleri:”Benim için sürpriz oldu 6 tane oyuncunun alınmaması. Gerçek şu ki resmi maçlar başlıyor. Grubun en iddialı takımıyla oynuyoruz hem de deplasmanda. Avantajımız Avrupa’nın en iyi milli takım taraftarının olduğu ülkeye karşı seyircisiz oynayacağız.Dilmen: ‘Fatih Terim bu oyuncuları geri almalı’
Rakip takım iyi oyunculardan kurulu. Bizde ilk resmi maçlarına çıkacak oyuncular var. Kaan ve Okay. Kolay maç değil ama sonuç ne olursa olsun hedefimizi koruyacağız.”

BİRİNCİLİK VE İKİNCİLİK ŞANSIMIZ…”

“Dünya Kupası’na Avrupa’dan 13 takım gidecek. Bu açıdan İspanya, Almanya gibi mutlak grup birincilerinin grubunda olmamak önemli. İkincilik şansımız var.
Almanya, İtalya veya Fransa’nın grubunda ikincilikte kiminle oynarız diye bakarız. Bu kadromuzla bu grupta birinci veya ikincilik umudumuz az. Bu takım 2018’den sonra iyi hale gelir.”
“DIŞARIDA KALAN OYUNCULAR MUTLAKA KAZANILMALI”

“Fatih Terim’in bu konuyu muhakkak çözmesi lazım. Bu oyuncuların muhakkak takıma kazandırılması lazım. Hoca bunu çözmeli. Oyuncular da hoca da ellerinden geleni yapmalı. Oyuncular hata yapar biz de yaptık ama liderin bu işlerde devreye girmesi lazım. Oturup konuşulmalı.
Biz bu kadroyla Dünya Kupası’na zor gideriz. Hocanın teknik direktör olarak değil abi olarak bu işi çözmesi lazım. Barcelona’dan Arda’nın, milli takımın en çok gol atan oyuncusunun kadroda olmaması üzücü. Fatih Terim’in 3-4 hafta içinde bu konuyu çözeceğini düşünüyorum.”
EURO 2016’DAKİ MAÇ 3-0, 4-0 OLURDU”

“Sağ bekimiz takımında banko oynamıyor, Şener henüz ligde oynamadı. Zor bir maç olacak. Çaylak oyuncumuz çok. En az 5 tane çaylak oyuncumuz var.
En çok güvendiğim oyuncumuz kaleci Volkan. İnşallah yine formda olur. Volkan’a çok iş düşecek. Bakmayın EURO 2016’da 1-0 kaybettiğimize, 3-0, 4-0 biterdi. Ozan’ın bir pozisyonu vardı.”
“SİLAHLARIMIZ…”

“Emre Mor’a güveniyoruz. Hakan’ın uzaktan şutlarıyla tehlikeli olmaya çalışacağız. Karşımızda çok zorlu ve güçlü bir takım var.”