Kredi kartlarında taksit sayısı artacak

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli,kredi kartında taksit sayısını artırmak için başlatılan çalışmanın sonuna yaklaşıldığını açıkladı.Canikli ithalat oranı yüksek olmayan ürünlerde taksit sayısını artırmak için çalışma yaptıklarını söyledi.

Canikli, “Kredi kartları ve tüketici kredileriyle ilgili ince ayar çalışma yapacağız. Kredi kartları konusunda taksit sayısı üzerinde de değerlendirme yapıyoruz… İthalat oranı yüksek ürünlerde taksit sayısını artırmayı düşünmüyoruz, diğer alanların tümünde genişletici yaklaşım içindeyiz. Kredi kartında hangi sektörde taksitleri genişleteceğimizi konuşacağız” diye konuştu.

Bankalar Birliği Yönetim Kurulu’na katılmadan açıklamalarda bulunan Canikli, bankalar arasında devam eden mevduat yarışının durdurulması gerektiğini belirterek “Bankalar mevduata verdikleri faizleri indirecekler, indirmeleri gerekiyor” dedi.
Hazine ile Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun (BDDK) kararlarıyla mevduat faizlerine ilişkin bir düzenleme yapılabileceğini ancak dışarıdan müdahale ile mevduat faizlerini aşağı düşürmenin mümkün olmadığını belirten Canikli “Bunu bankacılar çözecek” diye konuştu.

Canikli, “Kredi kartlarının talebi daraltıcı yansımaları vardır, ağustos ayı enflasyon rakamları da bu trendi destekliyor… Enflasyon rakamları bizi kredi kartlarıyla ilgili yeni düzenlemeler yapma konusunda cesaretlendirmektedir… Bu hafta, en geç önümüzdeki hafta kredi kartı ile ilgili bu düzenlemeleri yapmayı düşünüyoruz” dedi.