NEŞET ERTAŞ ÇANKAYA’ DA ANILDI

ÇANKAYA NEŞET ERTAŞ’I “NEREDESİN SEN” DİYE YAD ETTİ

“Bozkırın tezenesi”, bozlak ustası Neşet Ertaş, ölümünün dördüncü yılında Çankaya’da türküleriyle anıldı.
Çankaya Belediyesi’nin düzenlediği “Neşet Ertaş Anılıyor, Gönüller Türkülere Açılıyor” adlı anma programında, sanatçılar ustanın eserlerini bu kez onun için söyledi.57e6d35604207c32b0442279-jpgneset-ertas

Çankaya Belediyesi, ölümünün dördüncü yılında bozlak ustası, abdal geleneğinin büyük temsilcisi Neşet Ertaş’ı düzenlediği “Neşet Ertaş Anılıyor, Gönüller Türkülere Açılıyor” adlı programla andı. Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda düzenlenen anma programına Ankara Milletvekili Levent Gök, CHP Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli, Kırşehirli dernek ve vakıf yöneticileri, Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanı İzzet Yıldırım ve çok sayıda Neşet dostu katıldı.

Gecede sanatçılar Abdurrahman Tarikçi, Zeynep Cihan, Erol Parlak ve İsmail Altunsaray, ustanın eserlerini seslendirdi. Konser büyük ustanın “Neredesin Sen” adlı eseriyle başladı.
Salonu “Merhaba Neşet Ertaş dostları, merhaba Çiçekdağı, merhaba Atatürk’ün dostları, yoldaşları” diye selamlayan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Neşet Ertaş bu yalan dünyaya meydana okuyan, gönül dağı kadar yüce bir değerdir” dedi.

TAŞDELEN: “NEŞET ERTAŞ ANADOLU’NUN ÖZÜDÜR, SÖZÜDÜR”
Neşet Ertaş’ın gerçek bir abdal olduğunu vurgulayan Taşdelen sözlerine şöyle devam etti: “Neşet Ertaş Anadolu’dur. Sözü Hacı Bektaş’tan, Mevlana’dan, Yunus Emre’den; sazı Pir Sultan’dan, Aşık Veysel’den, Muharrem Ertaş’tan beslenen Neşet Ertaş Anadolu’nun özüdür, sözüdür. ‘Atatürk medeniyet ışığını yaktı’ diyen Ertaş’ı, bir Cumhuriyet insanını, Cumhuriyetin kalbi Çankaya’da anıyoruz. Biz Neşet’i unutmayacağız. Bizim yolumuz, Neşet’in, Pir Sultan’ın, Aşık Veysel’in, Mahsuni’nin, Nazım’ın, Atatürk’ün yoludur”.

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök ise yaptığı konuşmada “Neşet Ertaş’ı anlamak, Türkiye’yi anlamaktır. Cumhuriyetin çınarlarından Neşet Ertaş için bu anlamlı programı düzenleyen Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’e teşekkür ediyorum” dedi.