ON BİNLER ATA’SINA KOŞTU

ÇANKAYA “BU ZAFER BİZİM” DEDİ, ON BİNLER ATA’YA KOŞTU

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü, Başkent Ankara’da on binlerce yurttaşın katılımıyla kutlandı.
“Bu Zafer Hepimizin” diyen on binlerce vatandaş Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyerek Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün huzuruna çıktı. Ardından Anıttepe’de gerçekleştirilen Volkan Konak konseriyle Zafer Bayramı taçlandırıldı.

Başkent Ankara’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 94’üncü yıldönümü on binlerce yurttaşın katılımıyla kutlandı. Güvenpark’tan Anıtkabir’e yürüyen korteje CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcıları, milletvekilleri, il Başkanları ve Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen katıldı.
Çankaya Belediyesi’nin “Bu Zafer Hepimizin” sloganıyla desteklediği yürüyüşe Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar da eşlik etti. Ellerinde bayraklarla Gazi Mustafa Kemal Bulvarı boyunca yürüyen vatandaşlar, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganları attılar, korteje balkonlarında oturan vatandaşlar da alkış ve sloganlarla destek verdi.
CHP LİDERİ: DEVRİMLERİNİN BEKÇİSİYİZ
Anıtkabir ziyareti öncesi coşkulu kalabalığa seslenen Kılıçdaroğlu “Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir” diye sözlerine başlayarak şöyle konuştu:
“Birazdan Anıtkabir’e gideceğiz. Onun huzurunda söz veriyoruz. Senin devrimlerinin bekçisi olacağız. Bu konuda hiç bir koşulda ödün vermeyeceğiz. Mustafa Kemal devrimcidir. İdare-i maslahatçı olmayacağız. Devrimci olacağız”.
“ÖNDERİMİZİN DE YOLUMUZUN DA ADI BELLİ: MUSTAFA KEMAL ATATÜRK”
Yürüyüşün ardından Anıttepe Parkı’nda Volkan Konak konserine gelen on binlerce yurttaşı Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen “Mustafa Kemal’in yoldaşları hoş geldiniz” diye selamladı. Taşdelen, “Bu ülkede Atatürk’ün askerleri var, onlardan biri de benim. Bizim önderimizin de yolumuzun da adı bellidir; Mustafa Kemal Atatürk” dedi.
Çankaya’nın Atatürk’ün istirahatgahının bulunduğu ilçe olduğunu hatırlatan Taşdelen şunları söyledi: “Atamızın yanında en büyük zaferi kutluyoruz ne mutlu bize, ne mutlu Türkiye’ye, ne mutlu Mustafa Kemal Atatürkçülere. Bu ülkede Mustafa Kemal’in adını silenler oldu. O bizim için öyle bir sevda ki, yüreğimizden, bilincimizden silemezler. Onlar ne kadar silerse silsin, bu ülkede Sakarya’nın suyunda, Nemrut’un ulu dağında, Edirne’nin ayçiçeğinde Mustafa Kemal’in izi var, bu ülkenin sokaklarında Mustafa Kemal’in askerleri var. Bu ülkede Atatürk’ün askerleri var, onlardan biri de benim. Onlar sildikçe biz yazmaya devam edeceğiz. Bu anlamda Ankara’nın en güzel parkına O’nun adını verdik. Ahlatlıbel’in adı artık Ahlatlıbel Atatürk Parkı. Bu ülkeyi bölmek isteyenler bizler oldukça emellerine ulaşamayacak, adı ne olursa olsun PKK,IŞİD, FETÖ, biz bu ülkeyi böldürmeyeceğiz, yıktırmayacağız”.
Konuşması sık sık alkış ve sloganlarla kesilen Taşdelen, Nazım Hikmet’in “Dörtnala gelip Uzak Asya’dan Akdeniz’e bir kısrak başı gibi uzanan, Bu memleket bizim.
Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine, bu hasret bizim…” dizeleriyle konuşmasını tamamladı.

Kutlamalar, Karadeniz’in güçlü sesi Volkan Konak’ın konseriyle tamamlandı.