Pakistan Savunma Günü,bir resepsiyonla kutlandı…

Pakistan Savunma Günü,bir resepsiyonla kutlandı……

Haber:Halim UTLU

Çok sayıda Türk askeri, sivil konuk ve diğer davetlilerin katıldığı, Dost ve Kardeş Pakistan’ın Savunma Günü,Ankara’da düzenlenen bir resepsiyon ile kutlandı..
Pakistan’ın Türkiye Büyükelçisi Sohail Mahmood ve Savunma ve Hava Ataşesi Hava Tuğgeneral Abbas Ghumman’ın davetlileri kapıda karşılayarak ” Hoşgeldiniz” dediği savunma günü resepsiyonuna,Genelkurmay (TGS) 2. Başkanı Orgeneral Ümit Dündar, Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay,TBMM Savunma Komitesi Başkanı Yusuf Beyazıt,Savunma Sanayi Müsteşarı (SSM) Prof. Dr. İsmail Demir,Türk Deniz Kuvvetleri Komutanı Korgeneral Adnan Özbal,Türkiye-Pakistan Kültür Derneği Başkanı Burhan Kayatürk, Türk Silahlı Kuvvetlerinin kıdemli subayları, büyükelçiler, Ankara’da yerleşik yabancı savunma ataşeleri, Türk Savunma Sanayisi yetkilileri ve Pakistan topluluğundan temsilciler katıldı.
Pakistan, 55 yılda 40’dan fazla BM Barışı Koruma Operasyonu yaptıunnamed
Resepsiyon tüm şehitler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Büyükelçi Sohail Mahmood yaptığı konuşmada, Savunma Gününün önemine vurgu yaptı ve 1965’te Pakistan Devletinin en zorlu varoluş mücadelesiyle karşı karşıya geldiğine dikkat çekti ve Pakistan’ın savunucularının demirden iradesiyle, bu saldırganca tasarıların etkili bir şekilde geri püskürtüldüğünü anlattı.
Yaş günü pastası kesildi
Pakistan silahlı kuvvetlerinin felaketlerin iyileştirilmesi ve rehabilitasyonundaki rolüne dikkat çekerek,aynı zamanda uluslararası barışa ve güvenliğe yaptığı katkılar aracılığıyla, ulusu da onurlandırdığını ifade eden Mahmood, son 55 yılda Pakistan’ın 40’dan fazla BM Barışı Koruma Operasyonuna yaptığı etkili katkıları anlattı.
Büyükelçi Sohail, Pakistan ve Türkiye arasındaki savunma işbirliği gelişmelerinin de memnuniyet verici olduğuna dikkat çektikten sonra,Orgeneral Ümit Dündar, Bakan Yardımcısı Şuay Alpay, parlamenterler ve diğer konuklarla beraber yaş günü pastası kesildi..