Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyumu başlıyor….

Amerika, Macaristan, Romanya,Azerbaycan, Kırgızistan,

İtalya ve Türkiye’den önemli akademisyenler katılıyor…

Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana

Uluslararası Sempozyumu başlıyor….

Termal su cennetinde,”En Son Kale Haymana Meşaleli Yürüyüşü” de bugün yapılıyor…

Haber:Halim UTLU
İtalya, Amerika, Macaristan, Romanya,Azerbaycan, Kırgızistan ve Türkiye’den önemli akademisyenlerin katıldığı ve her yıl gerçekleştirilen “Sakarya Zaferi ve Haymana” Sempozyumu, bu yıl “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyum ve Tanıtım Etkinliği” adıyla uluslararası boyuta taşındı. Haymana’nın Kurtuluş Savaşı’ndaki rolü ve önemini, geniş kitlelere duyurmak için her yıl düzenlenen “Sakarya Zaferi ve Haymana” Sempozyumu’nun adı değişti. “Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyum ve Tanıtım Etkinliği” olan toplantı,Haymana Kaymakamlığı, Haymana Belediyesi, Ankara Üniversitesi Türk İnkılap Tarihi Enstitüsü, Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından düzenleniyor.

Termal su cenneti Haymana
3-4 Eylül 2016 tarihinde Haymana’da Grannos Termal Otel’de yapılacak olan etkinlik,daha önceki yıllarda, Haymana’nın Kurtuluş Günü olan 12 Eylül’de gerçekleştirilirken,12 Eylül’ün Kurban Bayramına denk gelmesi nedeniyle, bu yıl öne alındı. Sempozyuma, bu yıl Romanya, Amerika, Macaristan,Kırgızistan, İtalya, Azerbaycan ve Türkiye’den çok değerli akademisyenler katılıyor.Termal su cenneti slogan ile tanınan ilçede, Haymana Belediyesi’ne ait,2 adet kaplıca bulunuyor.

Mehteran Bölüğü bir konser verecek

“Sakarya Meydan Muharebesi ve Haymana Uluslararası Sempozyum ve Tanıtım Etkinliği”çerçevesinde organize edilen “En Son Kale Haymana Meşaleli Yürüyüşü” ise 03 Eylül 2016 saat:18.00-21.00 arasında yapılacak. Haymana Kesikkavak Mahallesi’nden başlayacak yürüyüşün bitiş noktası,Cimcime Sultan Meydanı olarak belirlendi.Yürüyüşün başlangıç noktasında, Kurtuluş Savaşı’nın anlatıldığı bir tiyatro gösterisi sahnelenecek.Bitiş noktasında ise Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü bir konser verecek.

Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri için meşaleli yürüyüş 3 Eylül’de
Bu arada, Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından, Ankara’nın muhtelif yerlerindeki bilboardlarda, sempozyumun tanıtımı yapılıyor.Geçtiğimiz yıl yoğun bir katılımın olduğu ve renkli görüntülerin yaşandığı yürüyüşe, katılımın bu yıl da yoğun olması bekleniyor. Geçen sene “Haymana Kurtuluş Savaşı Şehitlerine Yürüyor” sloganıyla yapılan yürüyüşte, bu yıl 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri de unutulmadı.Yürüyüşün teması “Haymana Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz Demokrasi Şehitlerine Saygı Yürüyüşü” olarak açıklandı.

Haymana Belediyesi Kaplıcaları

Öte yandan termal su cenneti Haymana’da, belediyeye ait biri Saray, diğeri Medrese Kaplıcası adıyla 2 adet kaplıca bulunuyor. İlçe merkezi girişinde yer alan, eski adı ile “Seyran Kaplıcası”, 2012 yılında yapılan restorasyon çalışmaları sonucunda tamamen yenilenerek “Saray Kaplıcası” adıyla tekrar hizmete açıldı. Osmanlı motifleriyle yapılan yeni tasarımı, kaplıcaya farklı bir hava verdi. Saray Kaplıcası içerisinde 2 adet (2 kişilik) özel jakuzi bulunuyor. Bayanlar ve erkekler olmak üzere 2 bölüme ayrılan kaplıcanın. 200 kişilik kapasitesi bulunuyor.Suyunda hiç bir şekilde ılıtma amaçlı soğuk su kullanılmıyor.Suyun sıcaklığı kaynakta 44, havuzda 42 – 43, küvetlerde 41 Cº olarak ölçülüyor. Soyunma kabinleri, yıkanma alanları, termal havuzları ve dinlenme lobisi bulunan kaplıca,yöreye dışardan gelenler tarafından beğeniliyor.

Medrese Kaplıcası 25 yıllık

Haymana Belediyesi’ne ait Medrese Kaplıcası da, 1991 yılından beri aralıksız hizmet veriyor. Kaplıcada, 2 adet (2 – 4 kişilik) özel jakuzi yer alıyor. Bayanlar ve erkekler olmak üzere 2 bölüme ayrılan kaplıcanın, 150 kişilik kapasitesi bulunuyor. Kaplıcada hiç bir şekilde ılıtma amaçlı soğuk su kullanılmıyor.Su sıcaklığı kaynakta 44, havuzda 42 – 43, küvetlerde 41 Cº çıkıyor. Yıkanma alanları, termal havuzları, soyunma kabinleri ve dinlenme lobisi olan Medrese
Kaplıcası,tam 25 yıldır yöre insanı ve yerli-yabancı turistlere hizmet veriyor.