” 15 Temmuz, 2. Kurtuluş Savaşımızdır ”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan günlük mutad konuşmalarına bugünde Beştepe de Muhtarlar toplantısında devam etti.
Erdoğan burada yaptığı konuşmada ;15 Temmuz gecesi darbecilerin karşısına dikilen kahraman vatandaşlarımız ancak istiklaline karşı çıkarsa güvenli bir geleceği olacağını biliyor. Bunun için biz 15 Temmuz’a 2. Kurtuluş Savaşı diyoruz.dedi.
Erdoğan ,Türkiye’nin Musul operasyonuna girmesini engellemeye çalışanlar, Suriye’deki oyunlarını bozmamızdan rahatsız olanlardır. İstiyorlar ki Türkiye yerinde otursun, olup bitenleri seyretsin, sonra da payına düşen bedel neyse onu ödesin,şeklinde konuştu
Erdoğan daha sonra özetle şu mersajları verdi.
Asıl mesele bölgenin yeniden yapılandırılması meselesidir. Bağdat hükümeti ve Esed rejimi gibi yapılar ile, terör örgütleriyle harekete geçirilmeye çalışılan bu proje Türkiye’nin bekasını tehdit ediyor. Türkiye olarak kendi planlarımızı uygulamaya başladık.

İşte 3 milyon şu ana kadar yaptığımız harcama, devletin resmi harcaması 13 milyar doların üzerinde. Bir o kadar da STK ve belediyelerin yaptığı harcamalar var. Bize BM Mülteciler Konseyi’nden gelen destek 550 milyon dolar. AB’den size 3 milyar Euro destek vereceğiz dediler. Hala verecekler. Çünkü Temmuz başı itibariyle bu para bize gelecekti. Bu para bize gelmiyor, mültecilere geliyor. Biz bu kapıları bir açık tutsak, mültecilerin gideceği yer neresi? Avrupa. Bundan çekindikleri için dediler ki vereceğiz. Ama sözlerinde durmuyorlar. Fakat biz de bombaların altında bu insanları bırakamayız dedik.

ÖYLEYSE BİZ MUSUL’DA OLACAĞIZ

Bizim 911 kilometre Suriye, 350 kilometre Irak sınırımız var. Biz burada sınırdaş olacağız, biz söz söylemeyeceğiz, sınırı olmayanlar, aman yarabbi, onlar istediği gibi kesecek, biçecek, ondan sonra da elbiseyi yapacak. Yok böyle bir şey. Bu tavrımızın ne savaş çığırtkanlığıyla ne Irak’ın egemenliğini ihlalle ne de başka herhangi bir art niyetle ilgisi yoktur. Biz kendi istiklalimizi ve istikbalimizi korumak için mücadeleyi nerede yürütmemiz gerekiyorsa orada olmak istiyoruz. Şu anda bunun yeri Musul’dur. Öyleyse biz Musul’da olacağız.