Büyükşehirden rekor:1100 km yeni yol…

-ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, MERKEZ VE ÇEVRE İLÇELERDE SADECE 2016 YILINDA, 1100 KİLOMETRE YENİ YOL AÇARAK, TÜRKİYE REKORU KIRDI
-BAŞKAN GÖKÇEK: “HER YIL 500 KM YENİ YOL AÇARKEN, BU YIL 9 AYDA 1100 KM YOL AÇTIK”“2 BİN 400 PERSONEL, 800 KAMYON VE İŞ MAKİNESİYLE, DAĞI TAŞI DELİYORUZ”

yeni_yollar_5.jpgAnkara Büyükşehir Belediyesi, Başkent’in dört bir tarafında sürdürdüğü yeni yol açım çalışmalarıyla da Türkiye’de lider… Merkez ve çevre ilçelerde sadece 2016 yılında, 1100 kilometre yeni yol açan Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’de bu boyutta çalışmaya imza atan tek belediye oldu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Fen İşleri Dairesi Başkanlığı tarafından Ankara’nın en ücra köşelerine kadar her yıl ortalama 500 kilometre yeni yol açtıklarını, ancak bu yıl bir rekora imza atıldığını belirterek, “Dört bir yöne doğru büyüyen ve gelişen Başkentimizde, tabiri caizse dağ taş delerek yeni yol açımları gerçekleştiriyoruz. Bunların büyük çoğunluğu da bulvar niteliğinde yollar… Kullanılabilir nitelikte açtığımız bu yollarımızın 150 kilometreye yakınını da asfaltıyla, çevre düzenlemeleriyle birlikte Ankaralıların hizmetine sunuyoruz” dedi.yeni_yollar_12

-2 BİN 400 PERSONEL, 600 KAMYON VE 200 İŞ MAKİNESİ
Büyükşehir Belediyesi, Çankaya’dan Keçiören’e, Nallıhan’dan Şereflikoçhisar’a, Kalecik’ten Polatlı’ya, Beypazarı’ndan Evren’e, Güdül’den Haymana’ya kadar Ankara merkezini 25 ilçeye, ilçeleri mahallelere, mahalleleri de birbirine dev yollarla bağlıyor.
Çalışmalarını 2 bin 400 personel, 800 kamyon ve iş makinesiyle (ekskavatör, kepçe, vinç, greyder, silindir vb) gece-gündüz sürdüren Büyükşehir Belediyesi; dağları taşları delerek yol açıyor.
Başkan Gökçek, yol açımında bu yıl bir rekora daha imza atıldığını kaydederek, “Sadece bu yıl içinde gerçekleştirdiğimiz 1100 kilometre yeni yol açımıyla, rekor kırdık. Bu rakamı, hava şartlarının elverdiği ölçüde yıl sonuna kadar devam ettirerek, artıracağız. Geceli gündüzlü sürdürdüğümüz çalışmalarımız sırasında ulaştığımız her mahalleden, her ilçeden teşekkür ve dua alıyoruz” diye konuştu.

-MERKEZDE 727, ÇEVRE İLÇELERDE 367 KM YOL AÇILDI
Başkent’teki merkez ilçelerde toplam 727 kilometre yeni yol açtıklarını kaydeden Başkan Gökçek, “Bu rakamın bir kısmını asfaltlayarak hizmete soktuk, bir kısmında da çalışmalarımız sürüyor” dedi.
Başkan Gökçek, merkez ilçelerdeki yol açım çalışmalarında rekorun, 113, 5 kilometreyle Etimesgut’ta bulunduğunu belirterek, “Çevre ilçelerimizde de mevcut yolları modern asfaltla buluşturduk. Ancak bunun yanında çevre ilçeleri birbirlerine ve merkeze bağlayan dev yol yapımları gerçekleştiriyoruz. Çevre ilçelerde toplam 367 kilometre yeni yol açtık. Bu da bir rekor” diye konuştu.
Başkan Gökçek, çevre ilçelerdeki yol açım çalışmalarında da rekorun 46,6 kilometreyle Haymana’da olduğunu belirterek, “Çevredeki tüm ilçelerimizi yeni yollara kavuşturduk ve kavuşturmaya da devam ediyoruz” dedi.

-BAŞKENT, YENİ YOLLARLA ÖRÜLÜYOR
Açılan yolların her yıl yaklaşık 150 kilometrelik kısmının da modern asfalt ve çevre düzenlemeleriyle birlikte dört dörtlük şekilde hizmete sunulduğunu ifade eden Başkan Gökçek, Başkent’in yeni can damarları olacak ve bölge bölge Ankara’yı rahatlatacak yeni bazı yolları da şöyle açıkladı:

“-7 kilometrelik Turan Güneş Bulvarı’ndaki yol genişletme çalışmaları tamamlanarak trafiğe tamamen açıldı. Refüjün bariyerlerle döşenmesi ve kaldırım çalışmaları sürüyor. Ardından çevre düzenlemeleri yapılacak. Burası, Ankara’nın en güzel bulvarlarından biri olacak.
-Yeni Keçiören Bulvarı’ndaki (Yavuz Sultan Selim Bulvarı) çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor.
-Güneypark Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 10 bin konut yapılması öngörüldüğünden, bölgede herhangi bir trafik problemi yaşanmaması için şimdiden 1,5 kilometre uzunluğunda bir yol açıp, bu yolu Doğukent ve Turan Güneş bulvarlarına bağlamayı planlıyoruz. Ayrıca bu bölgede yine büyük bir viyadükle, 20 metre yüksekliğinde ve 800 metre uzunluğunda toprakarme yapı gerçekleştirdik. Bunların da bitmesine çok yaklaşıldı ve asfaltlama aşamasına geldik.
-Yine Turan Güneş Bulvarı’ndan devam edip, TRT’nin yanından Eymir Gölü’nün aksına kadar inen 3 gidiş-3 geliş bir yol açmayı planlıyoruz. Bunun için de Bakanlık’tan onay bekliyoruz. Onaylanması durumunda, Turan Güneş’i, Eymir Gölü’nün oradan, karşıdaki çevre yoluna bağlamış olacağız.
-İmrahor Vadisi’nde planlanan Vadi Ankara Projesi’nin sağ ve sol bantlarında kalan yolların açım çalışmasına başladık.
Toplam 40 kilometreyi bulacak büyük yolların açım çalışmaları sürüyor ve kışa girmeden yolların açımını bitirmeyi hedefliyoruz.
-Gölbaşı’nda ilan edilen Yavuz Sultan Selim Mahallesi Kentsel Dönüşüm Planı ile ilgili parselasyonu biten yollarda açım çalışmalarına başladık. Bu mahallede 4 büyük yolun çalışmasına başladık, 3 ay içinde bitirilmesini hedefliyoruz.
-İncek Bulvarı’nın Haymana Yolu’na bağlantısında ‘eski Dallas Yolu’ denilen bölgede çalışmalarımız devam ediyor.
-TOKİ Yapracık Bölgesi’nde ciddi yol açım çalışmalarımız kapsamında 80 kilometrelik yolu bitirdik, 50 kilometreye yakın büyük yolların çalışması devam ediyor.
-Yapracık’ın az ilerisindeki Ballıkuyumcu bölgesinde de yaklaşık 80 kilometre yol açtık.
-Ballıkuyumcu’nun tam karşısında Belediye’ye ait eski Temapark bölgesi olarak ilan edilen proje alanında yaklaşık 60 kilometre yol açtık, açmaya da devam ediyoruz.
-Yapracık’ın sağ tarafında yeni imar geçen Başkent Üniversitesi’nin arkasından, Yapracık TOKİ Konutları arasında yol yapım çalışmalarımız devam ediyor.
-Tüm bunların yanı sıra Çevre Yolu’nun kenarında bulunan Yeni Hal alanıyla ilgili de yol açım çalışmalarımız sürüyor. Alandaki kot indirme çalışmaları kapsamında hafriyat yapıyoruz. Ayrıca Hal Alanı’ndan, Etimesgut ve Elvankent’e uzanan yollar açmaya başladık.
-Çakırlar Çiftliği ile Göksu Göleti’ni birbirine bağlayacak yolun bir kısmını tamamladık, ancak mahkeme kararıyla durduruldu. Yolun tamamlanması için mahkeme kararını bekliyoruz.
-Kazan’da, sanayi bölgesindeki yol açım çalışmalarımızı bitirdik.
-Ankara Kuzey Çevre Yolu’na alternatif olacak 21 kilometrelik Bulvar’ın açım çalışmaları sürüyor. Burası, yan yollarıyla birlikte 35 kilometreyi bulacak.
-Güzelhisar Akyurt’taki sanayi bölgesinde 80 kilometreye yakın yol tamamlandı.
-Elmadağ Hasanoğlan’daki sanayi yolları açım çalışmaları tamamlandı.
-Tüm bunların yanı sıra ilçe merkezlerinde ve mahallerde açtığımız yollarımız var. Bu sene sonunda tam olarak tüm yolları açıp, hazır hale getirmeyi hedefliyoruz.”

[İleri >>]