İstanbul Barosu’nun yeni başkanı,Mehmet Durakoğlu oldu.

Dünyanın en büyük barolarından biri olan İstanbul Barosu’nun yeni başkanı, oyların yüzde 54’ünü alan Mehmet Durakoğlu oldu.
Haliç Kongre Merkezi’nde baronun yeni başkanını seçmek için iki gün süren genel kurul sona erdi. Sandıkların yüzde 97’sinden çıkan sonuca göre baronun yeni başkanı Önce İlke Çağdaş Avukatlar grubunun adayı Mehmet Durakoğlu oldu.

Eski başkan Ümit Kocasakal’ın desteklediği grubun adayı Durakoğlu, 23 bin 92 oyun 13 bin 19’unu alarak, yüzde 54,42’yle seçildi.

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Several Ballıkaya Çelik 3 bin 423 oy ile ikinci, Hukukun Üstünlüğü Platformu adayı Mehmet Sarı 3 bin 40 oy ile üçüncü, Avukat Hakları Grubu adayı Ömer Kavili 2 bin 740 oy ile dördüncü ve İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu adayı Ali Rıza Kaplan da bin 699 oy ile beşinci oldu.

İstanbul Barosu’nun yaklaşık 36 bin 800 üyesi bulunuyor.

Sonucun ardından konuşan Durakoğlu hukuk devleti ve yargı bağımsızlığı mücadelesi vereceklerini söylerken, Türkiye’nin ‘hukuk devleti’ olması için ellerinden geleni yapacaklarını aktardı.

Durakoğlu şöyle devam etti: “Asla aydınlanma devriminden ödün vermeyeceğiz. Asla Atatürkçülüğümüzden bir adım geri atmayacağız. Asla hiçbir şekilde bu ülkenin bölünmez bütünlüğünden en küçük bir ödün vermeyeceğiz. Ve bu mücadeleyi böyle devam ettireceğiz.”

Yeni başkanın, oyların yüzde 50’sinden fazlası aldığı seçim, yaşanan gerginlikleriyle de hafızalara kazandı. Dün, eski başkan Ümit Kocasakal’ın konuşma yaptığı sırada sırada bir grup avukat, Elçi’nin fotoğraflarının bulunduğu dövizlerle salona girerek sahneye çıkmış, ‘Tahir Elçi onurumuzdur’ sloganı atarak eylemi sonlandırmıştı.