Yağışlı ve Soğuk hava geliyor

Meteoroloji’den yapılan son dakika açıklamasına göre, arasında İstanbul ve Ankara’nın bulunduğu birçok il için yağmur ve sağanak uyarısı yapıldı. Sıcaklıklarda 3 ila 6 derece düşüş olacak.

Yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun doğusu ile Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bilecik, Sivas, Çankırı, Bingöl ve Siirt çevreleri, Kırklareli’nin kıyı ilçeleri, İstanbul’un kuzey ve doğusu, Ankara’nın kuzey ilçeleri ile Batman’ın doğu ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların; Rize, Trabzon’un doğu ilçeleri ve Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması bekleniyor. Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre, pazartesi ve salı günleri Rize, Trabzon’un doğusu ve Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Yağışlar 07.00 ile salı günü 23.59’a kadar etkili olacak. Açıklamada,”Yapılan son değerlendirmelere göre; Pazartesi ve Salı günleri Rize, Trabzon’un doğu ilçeleri ve Artvin’in kuzey ilçelerinde kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli (21-75 mm/12 saat) sağanak yağış beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

SICAKLIK AZALIYOR

Sıcaklıkların kuzey, iç ve doğu kesimlerde 3 ila 6 derece azalması bekleniyor. Gece saatleri itibariyle sıcaklık düşüşü iç kesimlerde kendini hissettirecek.