Bahçeli’den AKP’ ye ”MAKUL ”destek….

Başbakan Binali Yıldırım, Çankaya Köşkü’nde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi kabul etti. Bahçeli ile en son 17 Ekim’de Çankaya Köşkü’nde bir araya gelen Başbakan Yıldırım, bugünkü toplantıda Bahçeli’ye yeni anayasa çalışmalarıyla beraber başkanlık sistemini anlattı.

İki isim, mini anayasanın detaylarını kapsamlı bir şekilde değerlendirdi.

Başbakan Yıldırım, bugünkü görüşmeye ilişkin dün yaptığı açıklamada, “(Mini anayasa) Bu konuyla ilgili biraz daha somut, net düşüncelerimizi birbirimize aktarma imkanı bulacağız” ifadelerini kullanmıştı.
BAHÇELİ :BAŞBAKANIN DÜŞÜNCESİ MAKUL
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından “Başbakan’ın anayasa ile ilgili düşüncesi makul. Olumlu geçen görüşme güzel gelişmelere vesile olacak” dedi.

Bahçeli’nin 11 Ekim’de partisinin grup toplantısında yaptığı ‘fiili durumu hukuki hale getirme’ çağrısının ardından iki liderin bir araya geldiği ikinci görüşme Çankaya Köşkü’nde gerçekleşti ve yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmenin ardından kişisel Twitter hesabından değerlendirmede bulunan Bahçeli, huzur ve düzenin yol açıcısı olmaktan başka bir tercihleri olmadığını söyledi: “Başbakan’ın anayasa ile ilgili düşüncesi makul. Olumlu geçen görüşme güzel gelişmelere vesile olacak. Önce ülkem ve milletim, sonra partim ve ben anlayışımız bu inanmışlığın tezahürüdür. Biz tutarlıyız, ilkeliyiz, dürüstüz ve ahlakın burcuyuz. Bu nedenle, bugün Sayın Başbakan’ın şahsımla paylaştığı anayasayla ilgili düşüncelerini müspet ve makul buluyoruz. Henüz somut bir siyasi mutabakat sağlanmamış olsa da, önümüzdeki sürecin Türkiye’deki fiili dayatmayı çözeceği ümidindeyim.”