Baykal, Erdoğan’a seslendi:Türkiye’nin ayarlarıyla oynama

CNN Türk ‘te Ahmet Hakan ile Tarafsız Bölge programına katılan CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baykal,Cumhurbaşkanı Erdoğan için :Sen daha bu Milletten ne istiyorsun ,memleketin ayarlarıyla oynama ,şu anda ne istiyorsunda yapamıyorsun zaten bütün yetkilerini kullanıyorsun,yapma etme dedi.
Baykal Ahmet Hakan’ın ‘Gülen organizasyonundan böyle bir şey bekler miydiniz sorusuna ise ‘Hayır, şaşırdım’ diye cevap verdi.
CNN Türk canlı yayınında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Baykal, Cumhuriyet gazetesine yapılan operasyonu sert bir dille eleştirdi.

Adı geçen gazetecilerin FETÖ ve PKK ile ilişkilendirilmesinin kesinlikle mümkün olamayacağını söyleyen Baykal, bu davanın darbe sonrası başlatılan FETÖ soruşturmalarını da sarsacağını belirtti. Baykal, “Yargıyla ilgili çok ciddi, kaygı verici bir tablonun bulunduğu bu operasyon ortaya çıkmıştır. Savcılık çok ince biçimde bir açıklama yaptı. Açıklamada, ‘FETÖ’cü ve PKK üyesi olmamakla birlikte onlar adına suç işleyen kişileri soruşturmak üzere’ diyor. Bunun inandırıcı bir yönü yok” diye konuştu.
‘UZLAŞMA OLSAYDI DARBE OLMAZDI’
Baykal, 7 Haziran seçimi sonrası oluşan ortamı değerlendirerek, “7 Haziran’da uzlaşma olsaydı darbe olmazdı. İhtiyacımız olan uzlaşma” ifadesini kullandı.
’15 YIL ÖNCE BAŞKANLIK YOKTU, TÜRKİYE BÖLÜNÜYOR MUYDU?’ Başbakan Yıldırım: Başkanlık gelmezse Türkiye’nin bölünme riski var “Türkiye’ye başkanlık gelmezse bölünebilir” ifadesini kullanan Başbakan Binali Yıldırım’ı da eleştiren Baykal, şunları söyledi: “Türkiye’nin bölünmesine yönelik bir söylemi duymanın ızdırabı içindeyim. Hiçbir şey Türkiye’yi böyle bir tehditle karşı karşıya olarak Başbakan düzeyinde ifade etmeyi haklı kılmaz. 15 yıla yakın süredir iktidardadır AKP. 15 yıl önce bir başbakan Türkiye bölünebilir diyebilir miydi? 15 yılda böyle bir sürecin içinden geçildi. Bu 15 yıllık süreci değerlendirmeden başbakanın ağzına böyle bir lafın nasıl geldiğini anlamak gerekiyor. Şimdi niye var? Türkiye’ye maalesef 15 yıllık dönem bölünme terminolojisini ayağa düşürmüştür. 15 yıl önce başkanlık yoktu, Türkiye bölünüyor muydu? Şimdi bu böyle giderse bölünür demek bir marifet mi?” Baykal: CHP başkanlık projesine sonuna kadar ve tüm gücüyle direnmelidir Başkanlık tartışmalarına da değinen Baykal, “Bayrakta, milli marşta birleşeceğiz tamam. E Cumhurbaşkanı? Onu da kaldıralım. Kaldırmayalım kardeşim ya. Yapacağını yapıyorsun zaten kardeşim. Türkiye’nin ayarlarıyla oynama. Devletin bu kurumsal düzenini tahrip etme, sarsma, çiğneme. Biraz anlayışlı ol lütfen ya. Al onun içinde yürü. Bakanları zaten istediğin gibi getiriyorsun, başbakana çekil git diyorsun gidiyor. Sen gel diyorsun geliyor. Sen istediğin için herkes istemediği halde aman üzmeyelim diye geliyor. Demokrasiden giderek kopuyoruz. MHP baskı altında olabilir, olmayabilir. Milletin önünde ciddi konuşalım. 100 yıllık tarihte ciddi bir viraj. Ben isterim ki bunu ana muhalefet partisi lideriyle başbaşa gelsin milletin önünde konuşsunlar” ifadelerini kullandı.