Brezilya uçağı düştü,bir futbol takımı yok oldu

Brezilya Serie A ligi ekiplerinden Chapecoense’yi Kolombiya’daki Güney Amerika kupası finaline götüren uçak düştü. Yetkililer, uçaktaki 81 kişiden 76’sının öldüğünü açıkladı. La Ceja kasabasının belediye başkanı, “Uçağın yakıtı bitmiş gibi duruyor” dedi. Kurtulan üç futbolcudan ikisinin uçakta yan yana oturduğu ortaya çıktı.

Uluslararası ajansların son dakika gelişmesi olarak duyurduğu habere göre, Bolivya’dan kalkan ve Kolombiya’nın Medellin kenti yakınlarında dağlık bölgeye düşen uçakta, 40 kişillik Chapecoense kafilesi de bulunuyordu.

Medellin Uluslararası Havalimanı’na inmesi planlanan İngiliz yapımı BAe 146 tipi uçak, 72 yolcu ve dokuz mürettebat taşıyordu.

Kolombiya polisinin Reuters’a verdiği bilgiye göre, uçaktaki 76 kişi hayatını kaybetti, beş kişi kurtuldu.
İKİ KALECİ VE BİR BEK KURTULDU

Kurtulan üç futbolcu arasında 27 yaşındaki sol bek Alan Ruschel de bulunuyor. Yerel basın, Ruschel’in ambulansla hastaneye ulaştırıldığını bildirdi. Brezilya basını, kurtulan diğer iki ismin ise kaleciler Danilo ve Jakson Follmann olduğunu duyurdu.

Uçakta yan yana oturan Ruschel ve Danilo’nun kalkıştan dakikalar önce bir video çekerek, Snapchat’te paylaştığı ortaya çıktı.
Kurtulan diğer iki kişinin ise Brezilyalı gazeteci Rafael Gobbato ve Ximena Suárez adlı hostes olduğu belirtildi.

Kulüp başkanı ve başkan yardımcısını da taşıyan uçakta yaklaşık 20 gazeteci olduğu bildirilmişti.Haber ve resimler:Hürriyet.com.tr