Erdağan’dan AP ‘na :”Bana bak kapıları açarız”

Avrupa Parlamentosu’nun Türkiye ile müzakerelerin dondurulmasına ilişkin kararı ile konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Daha ileri giderseniz sınır kapıları açılır” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KADEM Adalet ve Kadın Kongresi’nde yapığı konuşma da ;
Türkiye, Avrupa Birliği’ne girsin mi girmesin mi? Atılan adım bu. Niye? Erdoğan doğru açıklamalar yapıyor. Toplanmışlar, gelmişler bir araya 30-40 kişi, verilen o bildiriye ‘hayır’ diyor, yok diğerleri 400-500 kişi ‘evet’ diyor, topunuz dese ne yazar? dedi.
İşte Erdoğan’ın KADEM kogresinde yaptığı konuşmanın Avrupa Parlamentosu kararı ile ilgili bölümleri:
“İLERİ GİDERSENİZ SINIR KAPILARI AÇILIR”

Hiçbir zaman siz insanlığa dürüst davranmadınız, insanlara doğru bakmadınız. Aylan bebekleri Akdeniz kıyılarında sahile vurduğu zaman oradan gidip siz almadınız, Ümran bebekleri siz almadınız. 3 milyon, 3,5 milyon mülteciyi bu ülkede besleyen biziz. Verdiğiniz sözleri yerine getirmediniz. Kapıkule’ye 50 bin mülteci dayandığı zaman feryat ettiniz, ‘Acaba Türkiye sınır kapılarını açarsa ne yaparız’ demeye başladınız. Bana bak, eğer daha ileri giderseniz bu sınır kapıları da açılır bunu da bilesiniz. Öyle kuru sıkı tehditlerden ne ben anlarım ne bu millet anlar, bunu da bilesiniz.

“DÜNYA 5’TEN BÜYÜKTÜR”

Yetti artık, yetti bu aldatmaca. Ey 5 daimi üye gelin deyin ki, ‘BM’nin reforme edilmesi lazım, güncellenmesi lazım’. Hepsi daimi üye olacak, geçici üye olmayacak. Her dinden her kıtadan, her ırktan temsilciler olacak. 5 daimi üye, kıtalarını temsil ediyor. Diğer kıtalardan temsilci yok. Müslümanlar orada temsil edilmiyor. Müslümanların derdini kim anlatacak, kim savunacak? Buradan adalet çıkmaz. Adalet bir kenara, köşeye sıkışan bir kavram değildir. Dünya 5’ten büyüktür. Bunu savunmak lazım ama birilerinden korkmamak lazım.

Birilerine hoş görünmek için zulmü alkışlamayız. Korkup susarsak ecdadımıza da geleceğimize mahçup oluruz. Dünya 5’ten büyüktür diyerek yola devam ediyoruz.