Erdoğan:İdam gündemde

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, idam cezasının hükümetin gündeminde olduğunu söyledi: “Bununla ilgili kararı Batı veremez. George şöyle demiş, Hans böyle demiş. Onlar bizi ilgilendirmiyor.”

Erdoğan Mardin’in Derik ilçesinde bombalı saldırı sonucu hayatını kaybeden kaymakam Muhammed Fatih Safitürk için Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki Kalaycılar Camii’nde düzenlenen cenaze törenine katıldı.

Önceki gün saat 12.15 sıralarında kaymakamlık binasında gerçekleştirilen bombalı saldırıda Safitürk’ün de aralarında bulunduğu üç kişi yaralanmıştı.

Valilik, saldırının el yapımı patlayıcıyla gerçekleştirildiğini açıklamıştı. Eylül ayında Derik belediyesine kayyım olarak atanan Safitürk, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti.

Saldırıyı PKK’nın gençlik yapılanması olarak bilinen YPS üstlenmişti.

Soylu da ‘PKK lafını kimse ağzına almayacak’ demişti

Safitürk’ün cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Bu terörü öyle bir bitireceğiz ki, Allah şahittir ki kimse bir daha ağzına PKK lafını alamayacak” demişti.

Cenaze töreninde kısa bir konuşma yapan Erdoğan, “Bu topraklar sıradan topraklar değil. Bu topraklardan hep şüheda fışkırdı. Bu alçaklar, bu ahlaksızlar, bu adiler, zannediyorlar ki Kandil’de şurada burada alçakça yaptıkları bu suikastlerle bir yere varacaklar. Varamayacaklar. Biz Muhammet Fatih’lerimizin kanlarını yerde bırakmayacağız” dedi.

İdam cezasıyla ilgili konunun hükümetin gündeminde olduğunu belirten Erdoğan, sözlerine şöyle devam etti: “Parlamento bu kararı verdikten sonra Cumhurbaşkanı olarak bu kararı ben onaylarım, dedim. Bununla ilgili kararı Batı veremez. George şöyle demiş, Hans böyle demiş. Onlar bizi ilgilendirmiyor. Onun milletimin buradaki şeyi aslolandır. Zira şahsa karşı işlenmiş suçun affedicisi, o şahsın varisleridir.”