İnternette ”GÜVENLİK” erişimsizliği

Bu sabah saatlerinden itibaren Whatsaap ve Facebook Twitter’da yaşanan erişim sıkıntının nedeni ”Güvenlik Sorunu ”olarak açıklandı
Facebook ve Twitter’da yaşanan bağlantı yavaşlığı için açıklama yapan Başbakan Binali Yıldırım:Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Arkadaşlar güvenlik açısından bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner.dedi.

Yıldırım yaptığı açıklamada ‘Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Arkadaşlar güvenlik açısından zaman bu tip tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner’ dedi.

Vatandaşlar sabah saatlerinden beri Whatsaap ve Facebook Twitter’a çoğu zaman erişemediler.

Bu uygulamalar üzerinde herhangi bir mahkemeden çıkan erişim yasağı bulunmuyor.

Kullanıcıların bir kısmı Whatsapp’tan mesaj gönderemezken, kimi de gelen mesajları çok geç görebiliyor. Benzer şekilde VPN araçlarını kullanmadan sosyal medya mecralarına girmekte de ciddi sıkıntılar yaşanıyor.

HDP millet vekillerine operasyon

İnternet ve sosyal medyadaki yavaşlamanın HDP’li milletvekillerine yönelik operasyonlarla ilgili olduğu tahmin ediliyor.