”Savcı FETÖ davasında sanık”

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Cumhuriyet gazetesine yönelik olarak ‘FETÖ/PDY ve PKK/KCK terör örgütlerine üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek’ gerekçesiyle soruşturma yürüten Basın Suçları Bürosu Savcısı Murat İnam’ın hakim ve savcılara yönelik olarak açılan ‘FETÖ’ davasında sanık olduğunu doğruladı.

Hürriyet’te yer alan habere göre CHP sözcülerinin Meclis’te savcı İnam’a ilişkin açıklama talebine Başbakan Yardımcısı Şimşek karşılık verdi.

İnam’ın yargılandığı davanın dosya numarasını veren Levent Gök’ü yanıtlayan Şimşek, “İnam, Selam Tevhid soruşturması nedeniyle Yargıtay 16’ncı Ceza Dairesi’nde açılan davada sanıktır. Hakkında isnat olunan eylem usulsüz dinleme kararı vermesi değil, sadece bir dosyada uzatma kararı vermesidir. FETÖ’ye karşı yürütülen soruşturmalar kapsamında hakkında herhangi bir açığa alma veya ihraç işlemi yapılmamıştır” dedi.
Yargıtay’da ifade vermiş

Selam Tevhid örgütüne yönelik soruşturmada kumpas yapıldığı iddiası üzerine Bakırköy başsavcılığınca 54 hâkim ve savcı hakkında iddianame hazırlanmıştı.

İddianamede İnam’ın da aralarında yer aldığı şüpheli hâkim ve savcılar hakkında birçok suçtan birer kez ağırlaştırılmış müebbet de dahil çok sayıda ceza istenmişti.

Yargıtay’a giden dosyada ismi geçen 49 savcı ve hakim HSYK tarafından meslekten ihraç edilmişti. Biri emekli dördü halen görevde olan 54 hâkim ve savcının yargılanması Yargıtay’da sürüyor.

Hasere göre İnam da geçtiğimiz günlerde Yargıtay’a gidip ifade vermiş.
İlkiz, ‘Soruşturma çöktü’ demişti

Cumhuriyet’i ‘FETÖ’ adına suç işlemekle suçlayan savcının aynı örgütle ilgili davada sanık olmasına dikkat çeken gazete avukatlarından Fikret İlkiz şöyle demişti: “Bugün Cumhuriyet gazetesi yazar ve yöneticileri hakkındaki soruşturmanın, aynı örgütün üyesi olduğu iddiasıyla yargılanan bir savcıya teslim edilmesi demek bu soruşturmanın çökmesi demektir. Altını çizerek tekrarlıyorum bu soruşturma çökmüştür ve adil yargılanma hakkı açıkça ihlal edilmiştir.”