”Tecavüzcülere gün doğdu ! ”

AKP milletvekilleri Meclis’e, cinsel istismar suçunda mağdur ile fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren bir düzenleme sundu. Genel Kurul’da büyük tartışmalara yol açan düzenleme kabul edilmiş ancak düzenlemenin içinde yer aldığı tasarının tümü üzerinde yapılan oylamada toplantı yeter sayısı bulunamadığı için kanunlaşması Salı güne kalmıştı. yildirim-istanbul-aa-yeni
YILDIRIM:CHP KONUYU SAPTIRIYOR
Ankara’da cuma namazı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Binali Yıldırım, çok tartışılan ‘istismar’ düzenlemesiyle ilgili değerlendirme yaptı. Başbakan Yıldırım düzenlemenin, “çocuk yaşta evlendirilip çocuk sahibi olanlarla” ilgili olduğunu söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu tamamen maalesef gerçekdışı bir iftiradır. Olay şudur: Yaşı tutmayan, erken yaşta evlenenler bilmiyorlar yasaları. Çocukları oluyor. Baba hapse giriyor, çocuklar anasıyla yalnız başına kalıyor. 3 bin aile olduğu tespit edildi. Bu mağduriyetin giderilmesine yönelik bir çalışmadır. Seçim döneminde hem CHP hem MHP hem de AK Parti’nin önüne gelen en önemli sorun ve herkes bu sorunu çözmek için söz verdi. Bu düzenlemeyi maalesef CHP ucuz bir istismar aracı olarak kullanmaya kalktı. Her şey ortada. Bu bir tecavüze af değildir. Tecavüze en ağır cezayı AK Parti getirdi; 2007 yılında 8 yıl, 2014’te 16 yıl tecavüz suçuyla ilgili ceza getirildi. Ama bu cezalar tecavüzle ilgili bir konu değil.

Bundan sonra bu şekilde evlenmeler olursa müsamaha edilmeyecek. Ama geçmişte yaşı tutmayanların, bu yasalardan haberdar olmayanların evlenmesi sonucu, aile dağılmış, çocuklar perişan, baba hapiste. Bir seferliğine mahsus olmak üzere 3 bin ailenin mağduriyeti gideriliyor. Onun dışındakiler her zaman yaptığı gibi CHP’nin saptırmaya yönelik faaliyetlerinden ibaret.
CHP:TECAVÜZCÜLER ÖZENDİRİLİYORaykut-erdogdu-dha
CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, cinsel istismar suçunda mağdurla fâilin evlenmesi halinde, fâil hakkında hükmün açıklanmasının geri bırakılması veya cezanın ertelenmesine imkân veren düzenlemeyle ilgili, “Tecavüzcüleri özendirirler” dedi.
Erdoğdu TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, şunları söyledi:

“Adalet Bakanı metni okursa tecavüzcüleri kapsayıp kapsamadığını kendisi de anlayacaktır. İkiyüzlülük dediğim budur. Yazık olan şudur, İslâm dinini buna bulaştırıyorlar, İslâm dini asla tecavüzcülere onay vermez. Sonuç, tecavüzleri özendirirler. Kadını daha korumasız yaparlar. Bu doğru değildir. Ben bunun halkın vicdanından döneceğine inanıyorum.”