2016 KARANLIK BİR YIL OLDU

Hava şartları nedeniyle ulusal elektrik şebekesinden yeterli elektrik alınamadığı için İstanbul’un birçok bölgesinde elektrik kesintisi yaşanıyor. Meydana gelen bu elektrik kesintisi nedeniyle trafik ışıkları da etkisiz hale gelmiş durumda. Meydana gelen bu kesintiler yüzünden İstanbul trafiği de birbirine girmiş halde. AVM’ler boşalmış, marketlerde mumlar tükenmiş, trafik altüst olmuş, esnaf yılbaşı arifesinde kan ağlıyor.
BAKANLIKTAN KESİNTİ AÇIKLAMASI
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı resmi Twitter hesabından Marmara Bölgesi’nde meydana gelen elektrik kesintisine ilişkin açıklama yaptı. Öte yandan bakanlık gece yarısı bir açıklama daha yaparak arızaların giderilmesine yönelik çalışmaların tüm hızı ile devam ettiğini vurguladı
Bakanlığın açıklaması şöyle:” Marmara Bölgesi’nin kuzeyinde yaşanan yoğun kara yağışı ve fırtınanın, Anadolu’dan gelen ve İstanbul’u besleyen iletim hatlarında meydana getirdiği arızaların giderilmesine yönelik, çalışmalar tüm hızı ile devam etmektedir. Yedi hattın tamamında Sakarya sınırları içerisinde meydana gelen tüm kopma ve arıza noktaları tespit edilmiş olup, 11 farklı ekiple bu noktalarda çalışmalar sürdürülmektedir. Kesintiler İstanbul’un genelini etkilememekte, belli bölgelerde kısmi olarak sürmektedir. Kısa sürede İstanbul’un tamamına elektrik verilmesi sağlanacaktır. Çalışmalar yoğun kar yağışı, fırtına ve sise rağmen ara verilmeden gerçekleştirilmektedir. Kesintilerin, elektriğin yetersizliğinden dolayı olduğu yönündeki iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.”
BEDAŞ TAN AÇIKLAMA
İstanbul Avrupa Yakası’nın elektrik dağıtımını üstlenen Boğaziçi Elektrik Dağıtım A.Ş. (BEDAŞ), 30-31 Aralık ve 1 Ocak’ta yapacağı planlı yatırım, bakım ve onarım çalışmalarının ertelediğini duyurdu.
BEDAŞ’ın daha önce yaptığı açıklamada Çatalca, Sarıyer, Güngören, Bayrampaşa, Küçükçekmece, Esenyurt, Sarıyer ve Beylikdüzü’ndeki bazı mahallelerde elektrik kesintisi olacağı kaydedilmişti.