32 İl de Okullara kar tatili

Yurtta etkili olan kar yağışı nedeniyle 32 ilde okullar tatil oldu. Bu illerin bazılarında tüm okullar bazılarında ise sadece taşımalı sistem tatil edildi.

Türkiye’yi etkisi altına alan kar yağışı nedeniyle 32 ilde bugün eğitime ara verilmesi kararlaştırıldı.

İşte o iller…

Erzurum il genelindeki tüm anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde eğitim öğretime bugün ara verildi.

Valiliğin açıklamasında, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamile personelin de bugün idari izinli sayılacağı duyuruldu.

Aksaray’da, Güzelyurt ve Gülağaç ilçelerinin geneli ile Ağaçören ve Ortaköy ilçelerinde taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim yapılmayacak.

Samsun’da Ayvacık, Asarcık ve Ladik ilçelerinde; Canik, Alaçam, Atakum, Salıpazarı, Tekkeköy ve Terme ilçelerinde de taşımalı eğitim verilen okullarda bugün eğitim öğretim yapılamayacak.

Niğde il genelinde,

Kayseri il genelinde taşımalı eğitim yapılan okullar,

Nevşehir’in Acıgöl, Derinkuyu ve Hacıbektaş ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar,

Kırşehir’in Akçakent ilçesinde okullar bugün tatil edildi.

Kar yağışı dolayısıyla;

Tunceli kent merkezi ve bağlı köyler, Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Hozat ilçe merkezleri ile bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullarda,

Kars’taki tüm okullarda,

Sivas’ta kent merkezi, Suşehri, Gölova, Akıncılar, Koyulhisar, Yıldızeli, İmranlı, Altınyayla, Doğanşar, Gemerek, Gürün, Hafik, Kangal, Ulaş, Şarkışla ve Zara ilçelerinin tamamı ile Ulaş ve Hafik ilçelerindeki anaokulları, ilkokullar, ortaokullar ve liselerde,

Düzce il genelinde taşımalı sistemle eğitim gerçekleştirilen okullarda,

Elazığ’da il merkezi, merkeze bağlı belde ve köyler ile Ağın, Alacakaya, Arıcak, Baskil, Maden, Karakoçan, Keban, Kovancılar Palu ve Sivrice ilçelerinde eğitime ara verildi.