”Bir vatanın vatan olması için şehide ihtiyacımız var”.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fırat Kalkanı operasyonuna değinerek “Geçenlerde parlamentoda birisi çıkmış diyor ki, ‘bize ne dünyadan’ diyor. Lafa bak ya. Gaziantep’te 56 vatandaşımız öldürülüyor. Kilis’te aynı şekilde ben hastaneleri dolaşıyorum. O güne kadar sabretmişiz. O gün artık dedik artık duramayız. Biz şimdi gireceğiz. O gün dedik ki adımı atalım ve ilk adımı attık. Cerablus’tan başladık. Ondan sonra güneye doğru gideceğiz dedik. Akıl vermeye başladılar benim için buralar tehdit bölgeleri. Terörden arındırılmış güvenli bölge diye bir tezimiz var. Başından beri bunu söylüyoruz bu olmazsa Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa her zaman tehdit. Dertleri ney? Kuzey Suriye’de yeni bir devlet kurmak. Biz böyle bir devletin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz. Bu böyle bilinmeli. Bu böyle bilinmeli. Şüphesiz şehitlerimiz, canımızı yakıyor. Ama şunu da bileceğiz ki, bir toprağın vatan olması için şehide, gaziye ihtiyacı var” dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da yapılan DEİK Genel Kurulu toplantısında konuştu.
Suriye’nin kuzeyinde yeni bir devlet kurulmaya çalışıldığını ileri süren Erdoğan, ” Biz böyle bir devletin kurulmasına izin vermeyeceğiz. Şüphesiz ki şehitlerimiz bizi üzüyor. Bir vatanın vatan olması için şehide ihtiyacımız var. Gaziye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle:

Milli seferberlik dediğim olay, eline silahı al sokağa çık durumu değil.

Bugün terör örgütleri karşısındaki kararlılığımızı, ekonomimize yönelik saldırılara karşı da göstermemiz gerekiyor.
BİR TOPRAĞIN VATAN OLABİLMESİ İÇİN ŞEHİDE İHTİYACI VAR”

Bizim ‘terörden arındırılmış güvenli bölge’ diye bir tezimiz var. Başından beri bunu söylüyoruz. Eğer bu hallolmazsa Gaziantep her zaman tehditte, Kilis her zaman tehditte, Şanlıurfa her zaman tehditte. Dertleri ne? Kuzey Suriye’de yeni bir devlet kurmak. Biz böyle bir devletin kurulmasına müsaade etmeyeceğiz, bu böyle bilinmeli.

Şüphesiz ki şehitlerimiz canımızı yakıyor ama şunu da bileceğiz ki bir toprağın vatan olabilmesi için şehide ihtiyacı var, gaziye ihtiyacı var. ‘Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ diyor şair. Buralara böyle geldik. Bu 780 bin kilometrekare bize durup dururken lütfedilmedi. Son, cumhuriyetin kuruluşundan önce şöyle 10 yılı bir ele alırsak, 10 yıl içinde biz 2 milyon, 3 milyon kilometrekareden 780 bin kilometrekareye düştük. Ve bize Sevr’i dayattılar, Lozan’a razı olduk. Yoksa biz buna layık mıyız Düşünebiliyor musunuz 17’nci, 18’inci asrın bir numarası olan bir devletiz, oradan bu bakiyeye kaldık.’