Diyarbakır ve Yüksekova da” TÜRK BAYRAK”LI MİTİNG

İstanbul ve Kayseri de meydana gelen son terör olaylarından sonra gözlerin üzerine çevrildiği Diyarbakır ve Hakkari de bugün Türk Bayraklarıyla bir miting düzenlendi.Mitingte PKK terör örgütü protesto edildi.Diyarbakır’da düzenlenen, “Şehitlere Saygı ve Milli Birlik Yürüyüşü”ne katılan vatandaşlar, ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü PKK ve hain saldırılarını kınadı.

Memur-Sen Diyarbakır Temsilciliği ile Anadolu Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Konfederasyonu öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesindeki Şehitler Anıtı önünde toplanan vatandaşlar ellerinde Türk bayrakları ile “Şehitler ölmez vatan bölünmez”, “Bayrağa uzanan eller kırılsın” , “Vatan sana canım feda” ve “Zalimler için yaşasın cehennem” sloganları attı. Burada büyük bir Türk bayrağı açan vatandaşlar adına açıklama yapan Memur-Sen İl Temsilcisi Yunus Memiş, Kayseri’deki terör saldırısından duydukları üzüntüyü dile getirdi. “Bu alçakça saldırıyı lanetliyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.” diyen Memiş, şöyle devam etti: “Türkiye, insanlıktan nasiplenmemiş melun terör örgütleri tarafından dize getirilemeyecek kadar büyük, millet, hainlerin oyununa gelmeyecek kadar feraset ve dirayet sahibidir. Alçaklıkta sınır tanımayanlar beyinlerini uyuşturarak canlı bomba haline getirdikleri zavallıları, asker, polis, sivil, yaşlı, çocuk ayrımı yapmadan insanlarımızın arasına sürmekte ve onlarca masumun canına kıymaktadırlar.”

YÜKSEKOVA DA KAHROLSUN PKK SESLERİ
lçede dondurucu soğuğa rağmen İpekyolu Caddesi’nde bir araya gelen yaklaşık 3 bin kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla “Vatan sana canım feda”, “Kahrolsun PKK”, “Şehitler ölmez, vatan bölünmez” ve “Türk Kürt kardeştir PKK kalleştir” sloganları atarak çarşı merkezine yürüdü. Bu sırada şehitler için Merkez İhsaniye Camisi’nde Kur’an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Cengiz Topel Caddesi’nden eski cezaevi kavşağına, oradan da Hükümet Konağı önüne gelen vatandaşlar, yürüyüşü Karayolları 117. Şube Müdürlüğü önünde sonlandırdı.