Hedef:Rusya-Türkiye ilişkilerini bozmak

Rusya Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Andrey Karlov’un katıldığı bir sergide uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmesinin ardından bir açıklama geldi ve “Türkiye ile Rusya’yı karşı karşıya getirmek istiyorlar.” diye konuştu. Öte yandan Rusya Devlet Duması Güvenlik Komisyonu Başkanı Leonid Slutsikiy de hain saldırının Türkiye-Rusya ilişkilerini olumsuz etkilemeyeceğini söyledi.

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkan Yardımcısı Frants Klintseviç, Rusya’nın Türkiye büyükelçisi Andrey Karlov’a düzenlenen saldırının sebeplerinden birisinin Moskova ve İstanbul’u karşı karşıya getirmek olduğunu bildirdi.

Klintseviç şunları söyledi:

“O tetiği çekenlerin radikal islamistler olduğundan hiçbir şüphem yok. Ve IŞİD mi yoksa El Nusra mı olduğunun hiçbir önemi yok. Amaçlarının ülkemizden Suriye için intikam almak olduğu ortada. Aynı zamanda Rusya ve Türkiye’yi karşı karşıya getirme çabasıdır.”Haber ve fotoğraflar Hürriyet ten alınmıştır.