”IŞİD’e destek iddiaları ‘gülünç’”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD’e destek verdiğine ilişkin sözlerini ‘gülünç’ diye niteledi.

Erdoğan, dün yaptığı konuşmada koalisyon güçlerinin verdikleri sözleri tutmadığını savunarak, “Bizi DEAŞ’a destek vermekle suçluyorlardı. Şimdi ortadan kayboldular. Tam aksine terör örgütüne DEAŞ dahil olmak üzere YPG-PYD bunlara destek veriyorlar. Çok açık net ortada. Hepsinin tescilli olarak bütün resimle, fotoğraflarıyla video kayıtlarıyla elimizde belgeleri var” demişti.

‘Dayanağı yok’

Toner, Erdoğan’ın dile getirdiği iddiaların herhangi bir dayanağının bulunmadığını belirtip iddiayı ‘gülünç’ diye niteledi.

Amerikalı sözcü şöyle devam etti: “Bizim koalisyon içindeki, Kuzey Suriye’deki, Irak’taki eylemlerimize bakanlar bizim yüzde yüz DAEŞ’i yenip yok etmekten başka bir çabamız olduğunu söyleyemez.”

Toner, Suriye’ye uçaksavar füzesi gönderdiklerine yönelik iddiayı da reddederek, “MANPAD’lara karşı duruşumuz değişmedi. Bu tarz silahların Suriye’ye girmesi konusunda derin endişelerimiz var. Suriye’ye herhangi bir çeşit MANPAD sağlamıyoruz” diye konuştu.