KARTAL KİEV DE DONDU KALDI :6-0

Şampiyonlar Ligi’ndeki temsilcimiz Beşiktaş,KİEV’ de Hakemin kurbanı olarak tarihindeki en ağır yenilgilerden birini daha aldı. Kara kartallar kazanması halinde gruptan çıkmasını sağlayacak olan tarihinin en önemli maçlarından birinde Dinamo Kiev’e 6-0 mağlup oldu. Bu sezon resmi maçlardaki ilk yenilgisini alan Beşiktaş, yoluna UEFA Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Türk futbolu ve Beşiktaş için tarihi bir geceydi. Şampiyonlar Ligi B Grubu’nda son haftaya 7 puanla üçüncü sırada giren siyah-beyazlı temsilcimiz, tarihinde ilk kez Devler Ligi’nde gruplardan çıkmanın eşiğindeydi.Herkes Rakibin Dinamo Kiev olduğunu sanıyor ve sonuçtan ümitleniyordu.Oysa UEFA rakip olarak maçın Orta Hakemi İskoç lu bir katili görevlendirmişlerdi.

Maçta ilk tehlikeli atak 6’da Beşiktaş’tan geldi. Bu dakikada hızlı gelişen Beşiktaş atağında sağ kanatta topu önüne alan Quaresma, pasını Aboubakar’a atmak istedi fakat savunmadan dönen top tekrar Portekizli oyuncuya geldi. Quaresma, ceza alanı dışı sağ tarafından bu kez ortasını arka direğe doğru yaptı ancak top kaleci Artur Rudko’da kaldı.

GOL DAKİKA 9: Ev sahibi Dinamo Kiev, Artem Biesiedin’in golüyle öne geçti. Sağ kanattan taç atışıyla başlayan atakta topla buluşan Andriy Yarmolenko, Dusko Tosic’ten sıyrıldıktan sonra ceza alanına girdi; arka direğe pasını çıkardı. Artem Biesiedin topu boş kaleye gönderdi.

Beşiktaş, 22’de Dinamo Kiev kalesinde tehlike yarattı. Sol kanattan Quaresma ortasını ceza alanına doğru gönderdi fakat Tolgay ve Olcay bu ortaya dokunamadı; top doğrudan auta çıktı.

26’da Olcay’ın pasıyla ceza alanı sağ tarafında topla buluşan Aboubakar kaleye yüzünü döner dönmez sağ ayağıyla yerden sert bir şut çekti fakat kaleye paralel giden top direk dibinden auta çıktı.

Dinamo Kiev, 29’da penaltı kazandı ve Beşiktaş 10 kişi kaldı. Bu dakikada ceza alanı içinde Derlis Gonzalez topu önüne alırken, Andreas Beck ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı. İskoç hakem Craig Thomson penaltı noktasını gösterdi ve Beck’i doğrudan kırmızı kartla oyun dışı bıraktı.
İşte maç burada sona erdi.!