” Koalisyon güçleri verdikleri sözü tutmuyor”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan:Koalisyon güçleri şu an verdikleri sözü tutmuyor. Öyle olsa da olmasa da biz şu anda yolumuza kararlı şekilde devam ediyoruz.dedi.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan IŞİD’e karşı oluşturulan uluslararası koalisyon güçlerinin IŞİD’e destek verdiğine de değinerek şunları söyledi:
-DEAŞ terör örgütünü biz El Bab’ta dört bir taraftan kuşatmış durumdayız. Koalisyon güçleri şu an verdikleri sözü tutmuyor. Öyle olsa da olmasa da biz şu anda yolumuza kararlı şekilde devam ediyoruz. Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil.

Yani Rakka’dan geliyormuş, gelmiyormuş… Arkadaşlar

bütün bu olayların hepsi bir stratejidir. Unutmayın taktikleri de vardır, stratejinin gerekleri de yapılır.

DÖRT BİR TARAFTAN KUŞATTIK

Biz El Bab’ta dört bir taraftan kuşatmış durumdayız. Koalisyon güçleri verilen sözlerini tutmuyorlar. Öyle olsa da olmasa da biz şu anda yolumuza kararlı şekilde devam ediyoruz. Çıkılan bu yoldan geri dönmemiz mümkün değil.

Rakka’dan geliyormuş, gelmiyormuş… Arkadaşlar bütün bu olayların hepsi bir stratejidir. Unutmayın taktikleri de vardır, stratejinin gerekleri de yapılır.

CENEVRE FOS ÇIKTI

Cenevre maalesef fos çıktı. Kaç toplantı yapıldıysa hiçbir netice alınmadı ve sonunda sayın Putin ile yaptığım görüşmede, Sayın Putin bize Astana’yı teklif etti. Bizim açımızdan herhangi bir sıkıntı yok dedik. Bu bölgeye komşu ülkelerin katılımıyla yapılacak bir Astana Zirvesi. Ama bu zirveye eğer terör örgütleri davet edilecek olursa biz sıcak bakmayız.

Şu anda bu işler dışişleri bakanları seviyesinde yürütülüyor. Bu seviyede iş yürüyecek. Ama hakikaten işin hakkı veriliyorsa, doğru yürünüyorsa, tabi ki bunu liderler seviyesinde görüşmek üzere adımlar atılır. Tabi bu liderler seviyesinde kim katılacak bu da önemli.

İlk etapta ılımlı muhalifler gibi, bunun yanında İran Rusya Türkiye gibi, katılması halinde Suudi Arabistan Katar gibi bu ülkelerin yer alması bizim temennimizdir. Onların iyi niyetle yaptığı bir destek, çalışma var.