Bahçeli:Bir oyum var, o da EVET

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada ; Reina katliamı sözün ve insanlığın bittiği noktadır ,dedi.Bahçeli, anayasa değişikliği teklifine ise hem Meclis’te hem referandumda ”Evet” oyu vereceğini açıkladı.
Bahçeli, İstanbul Ortaköy’de Reina adlı gece kulübüne düzenlenen ve 39 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısı için ”Bu kanlı eylem aziz milletimize adi ve hayasız bir meydan okumadır. Reina katliamı sözün ve insanlığın bittiği noktadır. Reina katliamı aslında 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin artçı sarsıntısıdır” dedi.
Grup toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan MHP Lideri, pazartesi günü TBMM Genel Kurulu’nda görüşmelerine başlanacak olan anayasa değişiklik teklifine ilişkin ise ”Genel Kurul’a geldiğinde de oralardaki değerlendirmelerde katkı sağlayacak bir tek ‘Evet’ oyum vardır. Onu da vereceğim. Verdiğim ‘Evet’ oyunu referandumda da aynen tekrarlayacağım” diye konuştu.
Bahçeli nin konuşmasının satır başları şöyle:
‘Türk milleti tarihte eşine az rastlanır bir husumet kapanındadır. Her insanımız kaygılıdır. Milli vicdan Türkiye’nin böyle gidemeyeceğini teyit etmektedir. Ne olmuştur da ülkemiz ateş çemberine düşmüş veya düşürülmüştür. Aziz vatana teröristler nasıl yuvalanmış arkalarına kim ya da kimleri almışlardır. Kargaşa ve kriz heveslileri devrededir. Türkiye’den yeni bir Suriye çıkarma arayışı sürerken gafletle geçireceğimiz bir dakikamız kalmamıştır. Güvenliğimiz budanmakta geleceğimiz buharlaşmaktadır. Milletçe dayanacak hal ve takatimiz kalmamıştır, sabrımız sınıra dayanmıştır. 2016 yılı terörün hain yüzü ve saldırılarına kurban gitmiştir.
”BU OYUNU HEP BİRLİKTE BOZMAK DURUMUNDAYIZ”
Terör bir insanlık suçudur. Türkiye hainlerin kanlı eylemlerine mahkum değildir. Ödediğimiz bedeller çok ağırdır. Bu oyunu hep birlikte bozmak durumundayız. Terörizmi yok etmek dışında başka şansımız yoktur.
”SALDIRILAR HEPİMİZE YÖNELİKTİR”
Analar ağlamayacak, Fırat’ın suları barışa akacaktı. Türkiye hangi ara bu tuzağa düştü? Cinayetler ne zaman son bulacak? Ülkem ve milletim ne zaman huzura kavuşacak? Türkiye uçurumun kenarındayken sert ve amansız siyasi tenkitler kimseye bir şey kazandırmayacaktır. Bilakis ortak cephe ve akıl hasar alacaktır. Hunhar saldırılar hepimize yöneliktir. Bombalar din dil köken ve yöre farkı gözetmeksizin patlamaktadır. Hain ve destekçileri kudursalar da can havliyle gözü dönmüşcesine katliam yapsa da bu büyük devletin sırtını yere getiremeyecekler.
”REINA KATLİAMI FETÖ DARBE GİRİŞİMİNİN ARTÇI SARSINTISIDIR”
İstanbul Ortaköy’de bir gece kulübüne uzun namlulu silahla saldıran terörist 39 insana kıymıştır. Reina katliamı sözün ve insanlığın bittiği noktadır. Bu terörist saldırının El Bab kuşatması ile bağı olduğu kadar Türkiye Rusya İran arasında Suriye’deki ateşkes sürecinin payı vardır. IŞİD maşadır. Batı’nın şiddet ve cinayet aparatır. Reina katliamı aslında 15 Temmuz FETÖ darbe girişiminin artçı sarsıntısıdır. Çıbanın başı okyanus ötesidir. Türkiye’nin haklı ve meşru davasından dönmesi bekleyenler boşuna zaman kaybetmektedir.