Lider Beşiktaş coştu: 5-1

Beşiktaş, Atiker Konyaspor karşısında aldığı 5-1 lik farklı galibiyetle liderlik koltuğunu yeniden ele geçirdi.
Vodafone Arena taraftarları önünde gol şov yapan Beşiktaş, Konyaspor’u farklı geçti. Cenk Tosun’un hat-trick yaptığı maçta Kartal’a farkı getiren diğer goller Babel ve Oğuzhan’dan geldi.

Maça müthiş bir baskıyla başlayan Beşiktaş, henüz ilk dakikalarda Konyaspor kalesinde üst üst pozisyonlar yarattı. Kara Kartal’ın aradığı golü bulmasıysa gecikmedi. 9. dakikada Talisca’nın ortasına kafayı vuran Ryan Babel, Vodafone Arena’da ilk kez gol sevinci yaşarken Beşiktaş’ı da 1-0 öne geçirdi.

Hız kesmeyen siyah beyazlılar, 28. dakikada gelişen hızlı atak sonunda farkı ikiye çıkardı. Quaresma’nın pasını klas bir vuruşla asiste çeviren Oğuzhan Özyakup, Beşiktaş’ı soyunma odasına 2-0 önde götürdü.

İKİNCİ YARIDA DA SENARYO DEĞİŞMEDİ
2. yarıda da vites düşürmeyen Beiktaş’ta sahne sırası Cenk Tosun’a geldi. Önce 50. dakikada klas bir gol kaydeden yıldız ouyncı, 56’da Quaresma’nın klas ortasını boşa çıkarmadı ve kafayla skoru 4-0’a getirdi. 63. dakikada Rangelov’un ortasını uzaklaştırmak isteyen Tosic’in ters vuruşu ağlarla buluşunca fark tekrar üçe indi.

Oyuna sonradan giren Tolgay Aslan 81. dakikada takımına bir de penaltı kazandırdı. Beyaz noktanın başına geçen Cenk Tosunda hat-trick’i tamamladı ve maçın skorunu ilan etti: 5-1.

Bu sonuçla 44 puana yükselen Beşiktaş, Başakşehir’in 2 puan önünde haftayı lider tamamladı. Atiker Konyaspor ise 27 puanla 7. sırada yer aldı.