”Türkiye’ de Gazeteci olmak zor”

Avrupa Konseyi, Türkiye’de gazetecilerin içinde bulunduğu durumu ‘dramatik’ olarak yorumlayarak terör eylemlerine katılmakla suçlanan tüm gazetecilerin serbest bırakılması çağrısı yaptı.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre başta Türkiye ve Rusya olmak üzere bölge genelinde gazetecilere yönelik şiddet vakalarındaki artıştan kaygı duyduğunu bildiren Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM), Ocak 2015’ten bu yana üye devletlerde 16 gazetecinin yaşamını yitirdiğine dikkat çekti. Konsey, ‘Avrupa’da basın özgürlüğüne yönelik ciddi tehdit oluşturan çok sayıdaki vaka’yı kınadı.

AKPM ‘Türkiye’de basın ve gazetecilerin içinde bulunduğu dramatik durumdan dolayı’ özellikle endişe duyduğunu belirterek, medya kuruluşlarının kapatılması ve yazarlar ve basın mensuplarının tutuklanmasının önünü açan ‘olağanüstü hal döneminde çıkartılan kanun hükmünde kararnamelerin gözden geçirilmesi’ çağrısı yaptı.

AKPM, Türkiye’nin yanısıra Rusya’yı da eleştirerek, ilhak edilen Kırım ve Ukrayna’nın doğusundaki durumu da endişe verici olarak niteledi.