Emekliye Promosyonda şartlar yumuşatıldı

Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, emeklilere promosyonda tüm şartların kalktığını söyledi. Emekliler promosyon aldığı bankadan 3 yıl ayrılamayacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, emekliye promosyon ödemeleriyle ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Bakan Müezzinoğlu, emeklilere promosyonda tüm şartların kalktığını açıkladı. İstanbul’da gazetecilerin sorularını yanıtlayan Müezziinoğlu, şunları kaydetti:
“Bugünden itibaren hangi bankadan emekli maaşlarını almak istiyorlarsa, o bankalarla yalnız bir protokol yapacaklar, ‘Ben 3 yıl süresince maaşımı senden çekeceğim.’ (Bankalar) Yalnız maaşını o bankadan çekme protokolü evrağı dışında başka hiçbir evrak istemeyecekler. Böyle bir evrak isteyen bankayla da emekli maaşı protokolü yapmasınlar. Bugün biz gerekli talimatı bütün bankalara gönderdik. Emeklilerimizden promosyonla ilgili ‘Ben maaşımı 3 yıl süresince bu bankadan çekmek istiyorum’ protokolü dışında hiçbir şart sürmeyecekler, dün akşam yaptığımız görüşmelerden sonra. Dolayısıyla bürokrasi yok.”
Daha önce elektrik, su, doğalgaz, telefon gibi faturalar için 2 adet otomatik ödeme talimatı verilmesi gerekiyordu. Ayrıca ya kredi kartı alınacak ya da kredili mevduat hesabı (ek hesap) açılma şartı vardı.
ÖDEMELER MARTTA BAŞLIYOR
Yaklaşık 12 milyon emekliye yapılacak ödemeler mart ayından itibaren başlayacak.
Emeklilere 2017’de 300 ile 450 TL arasında promosyon ödemesi yapılacak. 1,000 TL altında emekli maaşı alanlara bir seferde 300 TL, 1,000-2,000 TL arasında emekli maaşı alanlara 375 TL, 2,000 TL üzerinde emekli maaşı alanlara 450 TL ödeme yapılacak.