Turizm de “Komşunu Al Gel” kampanyası

Beştepe’de turizimcilerle buluşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilk etapta turist sayısının 8 milyon artırılması hedefinde olduklarını söyledi. Erdoğan, yurtdışında yaşayan vatandaşlara, düğün vb. organizasyonları Türkiye’de yapma çağrısında bulundu ve “Komşunu Al Gel” kampanyası başlattıklarını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe’de turizm sektör temsilcileri ile buluştu.
Burada bir konuşma yapan Erdoğan’ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
“Turist sayımız 14 yılda 12-13 milyondan 40 milyona çıktı. Ekonomide dünyada ilk 10’u hedeflerken turizmde ilk 3’e girmeyi hedefliyoruz. Son dönemdeki sıkıntılar bizden kaynaklanmamaktadır. Türkiye olarak sıkıntılı süreçten kurtulmanın yolunun içe kapanmaktan değil, krizi fırsata çevirecek şekilde atılıma girmekten geçtiğine inanıyorum. Tüm alanlarda yeni ve güçlü politikalara yöneliyoruz. Turizmde geniş bir alanda yeni imkanları devreye sokuyoruz. Eskiden turizm sadece kum, deniz, güneşti. Başka hareket alanı yoktu. Ne zaman çeşitlendirmeye başladık, ülkemizi ziyaret edenlerin sayısı arttı.
Ülkemizde turizm algısının genişlediğini görüyoruz. Bunlar sektörün geleceği için umutlu olmamızı sağlayan hususlardır. Turist sayısını 8 milyon artırarak işe başlamak niyetindeyiz. Bakanlığımız bizzat benim himayemde sektörle işbirliği çalışması başlatıyor. Burada turizimcilere, turistlere seslenmek istiyorum. Türkiye, en güzel dağların, en güzel ağaçların, en güzel güneşin, en güzel yemeklerin, en sıcak en içten gülümsemelerin, yeryüzünde yaşanacak en güzel zamanların ülkesidir. Türkiye tarihi, coğrafyasıyla, insanıyla özel bir ülkedir. Bizim genlerimizin özelliği var. Hangi milletten olursa olsun herkese cazip gelecek bir ülkeye sahibiz.
Halen yurtdışında yaşayan 5 milyon vatandaşımız var. Her yıl ülkemizi ziyaret eden vatandaşlarımızın bu geleneği çok değerleridir. Biz yurtdışındaki vatandaşlarımızın tamamını aynı zamanda ülkemizin fahri turizm elçileri olarak da görüyoruz. Bunun için yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızı sıla-i rahim ziyaretine ilave olarak ülkemizde tatil yapmaya davet ediyorum. Baba ocağına gelen, akrabalarını ziyaret eden vatandaşlarımız izinlerinden en azından bir haftasını da ‘Türkiye evimiz, vatanımızı tanıyalım’ anlayışıyla turizme ayırmalıdır. Tabii vatandaşlarımızdan sadece kendileri gelmekle kalmayıp, yaşadıkları ülkelerdeki komşularını, dostlarını, arkadaşlarını da ülkemize davet etmelerini istiyorum. İşte bu sebeple yurt dışındaki vatandaşlarımıza yönelik olarak “Komşunu Al Gel Kampanyası”nı başlatıyoruz.
“GELİN DÜĞÜNLERİ BURADA YAPALIM”
Bir ricam daha var. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızdan düğün, dernek vatanda olur anlayışıyla bunları ülkemizde yapmalarını bekliyorum. Yurtdışında yaşayan vatandaşlarımız 50 bin düğün yapıyor. Bunları ülkemizde yapmalıyız. Bu hassasiyeti gösterin. Gelin bütün düğün, dernek ne ise burada yapalım.
“EN AZINDAN BİR HAFTA”
Bir başka önemli çağrımız, ülkemizde çalışan yabancılaradır. Kimi felaket tellallarının aksine, ülkemizde iş yapan ve ikamet eden yabancılar gerçek Türkiye’yi görme, tanıma, yaşama imkanına sahiptir. Bakanlığımız, sektörle işbirliği yaparak ülkemizdeki 50 bin yabancı sermayeli şirkette çalışanlar için yeni ve çok cazip imkanlar sunuyor. Yabancı sermayeli şirketlerde çalışanların sadece kendilerini değil, yurtdışındaki merkezlerinde çalışanları da bu imkandan faydalanarak tatillerinin en azından bir haftasını ülkemizde geçirmeye davet ediyoruz.”