Yıldırım, Münih’te güvenlik konferansına katılacak

Başbakan Binali Yıldırım, Malta ziyaretinin ardından 53’üncüsü düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gidecek.

Başbakan Binali Yıldırım, resmi ziyarette bulunacağı Malta’ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı’nda düzenlediği basın toplantısında, ziyaretinin, Türkiye’den Malta’ya başbakan düzeyinde gerçekleştirilecek ilk ziyaret olacağını belirtti.
İki ülkenin, Akdeniz havzasında güvenliği, istikrarı, barışı, demokrasiyi, kültürlerarası diyaloğu, iş birliğini en güçlü savunan ülkeler arasında olduğunu söyleyen Yıldırım, bu anlayışla Malta ile ikili ve çok taraflı platformlarda iş birliğini, mümkün olan her alanda geliştirmeyi hedeflediklerini vurguladı.
Görüşmelerde, ikili ilişkilerin tüm boyutlarıyla ele alınacağını, terörizmle ortak mücadele, düzensiz göç, Suriye, Irak ve Libya’daki istikrarsızlıktan kaynaklanan, iki ülkenin ortak sorunlarının kapsamlı olarak ele alınacağını dile getiren Yıldırım, küresel konulara da temas etme fırsatı yakalayacaklarını ifade etti.
Malta’nın, Avrupa Birliği (AB) dönem başkanlığı çerçevesinde Türkiye-AB ilişkilerini ve son gelişmeleri ele alacaklarına işaret eden Yıldırım, “Malta, eskiden beri Türkiye’nin AB’ye üyeliği konusunda hep olumlu yaklaşım göstermiş ve desteklemiştir. Malta’nın, bu tutumunu Türkiye-AB ilişkileri açısından kritik bir döneme yansıyan dönem başkanlığında da devam ettireceğine ve ilişkilerin yapıcı bir diyalogla sürdürülmesi için gayret göstereceğine inanıyoruz, bundan eminiz.” ifadesini kullandı.

MÜNİH GÜVENLİK KONFERANSI
Günübirlik Malta ziyaretinin ardından 53’üncüsü düzenlenen Münih Güvenlik Konferansı’na katılmak üzere Almanya’ya gideceğini dile getiren Yıldırım, konferansta uluslararası güvenlik, savunma politikalarının çok boyutlu olarak ele alınacağını belirtti.
Konferansın çok bilinen ve güvenlik alanında marka haline gelmiş uluslararası bir toplantı olduğunu vurgulayan Başbakan Yıldırım, toplantıya üst düzey devlet adamlarının, siyasetçilerin, uzmanların akademisyenlerin katılarak, görüş ve fikirlerini ifade ettiğini, tecrübelerini paylaştığını aktardı.