“Yine Okul, Yine Taciz, Hedef Yine Küçük Bedenler!”

“Yine Okul, Yine Taciz, Hedef Yine Küçük Bedenler!”
“KHK’lar ile suçsuz yere binlerce öğretmene kıyım yaptınız, ama daha önceden de taciz suçu işlemiş bir okul müdürünü görevde tutmaya devam ettiniz ! “
Ankara Milletvekili Şenal Sarıhan, Ankara’nın Haymana ilçesinde bir okulda yaşanan taciz skandalı ile ilgili Meclis Başkanlığı’na soru önergesi verdi.
Sarıhan, Ankara’nın Haymana Nuri Bektaş Anadolu Lisesi’ne 2014 yılında atanan okul müdürü hakkında, erkek öğrencilere okulun pansiyonunda cinsel taciz ve cinsel istismarda bulunduğu iddiasına ilişkin yazılı bir soru önergesi verdi. Sarıhan önergesinde, başlatılan soruşturmanın, doğrudan Milli Eğitim Bakanlığı’nca görevlendirilen müfettişler eliyle yürütüldüğünün öğrenildiğini, çocukların, en korunaklı olması gereken yer olan okullarda, yurtlarda, eğitim kurumlarında son zamanlarda sıklıkla bu ve benzeri olayların yaşandığına tanıklık edildiğini ifade etti.
“Bugün, FETÖ kisvesi altında binlerce öğretmen ihraç edilmişken, daha önce cinsel tacizden ceza almış bir kişinin öğretmenlik mesleğinden çıkartılmamasının gerekçesi nedir?”
Şenal Sarıhan, adı daha önceden de taciz skandalına karışmış olan okul müdürünün, neden hala öğretmenlik mesleğini yapabildiğini ve bahse konu okul müdürünün daha önce görev yaptığı yerlerin nereler olduğu ile, bu yerlerde de inceleme/soruşturma yapılıp yapılmadığını önergesinde sordu.
Şenal Sarıhan ayrıca, Haymana Lisesi ile ilgili BİMER’e 100 civarında şikayet başvurusu yapıldığının iddia edildiğini, BİMER’e yapılan şikayet başvuru sayısının kaç olduğunu, ilk şikayetin hangi tarihte yapıldığını ve bu şikayetler için ne gibi işlemlere başvurulduğunu da önergesine ekledi.
“Türkiye genelinde bu sayı kaçtır?”
Sarıhan önergesine, Türkiye genelinde BİMER’e bu tür (cinsel istismar, taciz, tecavüz vb.) yapılan şikayet sayısının kaç olduğunu da ekleyerek , bu şikayetlere yapılan işlemlerin ne olduğunun da yanıtlanmasını istedi.

Yanıtlamak veya Yönlendirmek için burayı tıklayın