Bu kadarıda TERBİYESİZLİK! Hollanda çizmeyi aştı….

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun uçağının iniş izninin iptal edilmesinin ardından Rotterdam’a kara yoluyla geçeceğini duyurmuş ve bakanın bu açıklamasından sonra Rotterdam başkonsolosluğu önündeki yol trafiğe kapatılmıştı.Daha sonra ise Bakan Kaya zor kullanılarak sınır dışı edlimişti.
Kaya’nın aracı Rotterdam konsolosluk binasının yakınında durdurulmuş, yetkililer, Kaya ve beraberindekilerin Almanya’ya dönmesini istemişti.

Bakan: Başkonsolosluğumuza giremiyoruz

Bakan, daha sonra şu tweetleri atmıştı: “Yüzlerce polis vatandaşlarımızla aramızda barikat örmüş durumda. Ülkemizin toprağı olan Başkonsolosluğumuza girmemiz engelleniyor.”

Ne olmuştu?

Çavuşoğlu, bu sabah katıldığı canlı yayında Hollanda’ya gideceğini yinelemiş, iniş izninin iptal edilmesi durumunda Hollanda’ya ekonomik ve siyasi yaptırım uygulanacağını söylemişti.

Hollanda saatler sonra güvenlik gerekçesiyle Çavuşoğlu’nun iniş iznini iptal etmişti.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da ilk değerlendirmesinde ‘Nazi kalıntısı’ olarak tanımladığı Hollanda’ya “Bakalım bundan sonra senin uçakların Türkiye’ye nasıl gelecek?” diye seslenmişti.(Haberin fotoğrafı Diken den alınmıştır)