”Bütün kızlar Çankaya’ da toplandık”

ÇANKAYA’DA KADINLARLA MAHALLE TOPLANTILARI

Çankaya Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, kadınlarla “Mahalle Toplantıları” başlattı. Kadınların sorunlarının ve taleplerinin ele alındığı toplantılar, , kadınlara yönelik hizmetlerin artırılmasını amaçlıyor.

Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Gülsün Bor Güner, semt sakini kadınlarla “Mahalle Toplantıları” başlattı. İlki Bayraktar Çankaya Evi’nde yapılan toplantılarla, kadınların talep ve sorunları ele alınarak, bu hizmetlerin daha verimli hale getirilmesi hedefleniyor.

Kısa bir süre önce kurulan Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgi de verilen toplantıda, belediyenin cinsiyet eşitliği eylem planının yanı sıra eşitlikçi hizmet anlayışı sunumu yapıldı. Müdürlüğün; sığınma evi, danışma merkezi, Gelincik Merkezi, kadının insan haklarındaki yeri, kadın girişimciliğini destekleme, evlendirme alanlarında hizmet vereceği bilgisi paylaşıldı. Verilen hizmetlerden nasıl yararlanılacağının da aktarıldığı toplantıda kadınlar, Belediyenin kadınlara yönelik çalışmaları hakkında bilgi sahibi oldu.

unnamedçankaya lı kadınlar

EL EMEĞİ ÜRÜNLER İÇİN STANT

Toplantıda, Çankaya Evlerindeki hobi kurslarında ürettikleri el işi çalışmalar için pazar alanı talep eden kadınlar, belediyenin alışveriş merkezlerinde kendileri için stant açacağını öğrenmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade ettiler. Çankaya Belediyesinin yeni bir projesi olan şehir dışı gezilerle ilgili de bilgilendirilen kadınlar, görmek istedikleri şehirleri ilgililere iletti. Çankaya Belediyesi yetkilileri, yakın zamanda hayata geçirilecek Halk Kart uygulamasında da kadınlara öncelik verileceğinin müjdesini verdi.

Toplantılar, diğer Çankaya Evlerinde de devam edecek.