Erdoğan:İstersem yarın Almanya’ ya gelirim

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da ‘Tokatlılar Gecesi’nde konuştu. Erdoğan, “Ben Nazizmin, Almanya’da bittiğini zannediyordum. Meğerse hala devam ediyormuş. Hala devam ediyormuş açık ortada. Eğer demokrasiye inanıyorsan, benim Bakanım, hem Bakanınla görüşecek hem de orada bir salon toplantısı yapacak. Niye rahatsız oluyorsun? Bir başka Bakanım aynı şekilde. Şimdi baktık ki Hollanda da aynı şekilde bir açıklama yapmış. Vah zavallı vah. Bunlar kendi iradeleriyle hareket etmiyorlar. Kardeşlerim, şimdi zannediyorlar ki Tayyip Erdoğan Almanya’ya gelecekti. Ya ben istersem yarın gelirim. Gelirim ve kapıdan da sokmadığınız zaman veya konuşturtmadığınız zaman da ben dünyayı ayağa kaldırırım.” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde Tokat Konfederasyonu tarafından düzenlenen “Tokatlılar Gecesi”nde yaptığı konuşmada, 2 yıl aradan sonra Tokatlılarla bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
“Kardeşlerim 16 Nisan… Hemen ardından parlamentoda, çünkü bu biliyorsunuz anayasa değişikliği gerektiren bir konu ve bu Meclis’te görüşülüp Meclis’ten idam kararı çıktığı anda, bunu ben onaylarım, bunu onaylarım. Kardeşlerim, ‘George ne der, Hans ne der, Katherina ne der?’ beni o ilgilendirmez. ‘Ahmet ne der, Mehmet ne der, Ayşe, Fatma ne der, Rabbim ne der?’ beni o ilgilendirir.”

“(Halk oylaması etkinliklerine izin verilmemesi) Ben buradan Alman yönetimine sesleniyorum, demokrasiye inanan dünyaya sesleniyorum; eğer özgürlük mücadelesi yapıyorsak, eğer düşünce özgürlüğünden rahatsız değilsek, eğer demokrasiye inanıyorsak, bizim önümüzü kimse kesemez. Bu böyle bilinmelidir.”