HAYIR cılara baskı ,EVET cilere Devlet koruması !

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Selin Sayek Böke’nin Boğaziçi Üniversitesi’nde yapacağı konuşma iptal edildi.

Böke, Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü’nün 18-19 Mart tarihlerinde düzenleyeceği ‘Boğaziçi Yönetim ve Liderlik Zirvesi’nin ikinci gününde saat 16.20- 17.00 saatinde ‘Yeni Ekonomide Liderlik’ başlıklı bir konuşma yapacaktı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada üniversitenin ‘atanmış’ rektörü Mehmed Özkan’ın Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ı kısa bir süre önce okulda ağırladığını hatırlatan Böke, “Sözde özerk üniversiteyi yönetmek adına koltuğunu borçlu olduklarının talimatlarını uygulamaktan başka iş yapmayan bir kişiye sözüm yok!” diye yazdı.

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü Sayın İbrahim Kalın’ı Üniversitemizde ağırladık, derin kültürel birikimini paylaşma fırsatı bulduk @ikalin1

Böke şöyle devam etti: “Yeri gelince ifade özgürlüğünü dilinden düşürmeyen; dışarıda sahte mağduriyet arayışına girenler Türkiye’de demokrasiyi hiçe sayıyorlar. KHK/OHAL ile ülkeyi yönetmeye kalkan Saray herkes sussun istiyor. 16 Nisan’da Anayasa değişirse neleri yaşayacağımızı bugünden görüyoruz. Sarayı kaybetme telaşı sardı. Türkiye’nin ‘HAYIR’ının büyüdüğünü görenler, son çare halkın iradesini sindirmek için baskıya başvuruyor. Bir tarafta Saray bir tarafta halk var. Bir tarafta Sarayın emir kulları, diğer tarafta memleketin ‘Hayır’ına inanan milyonlar var!”

Üniversitelilerle buluşmasını kimsenin engellemeyeceğini kaydeden, Böke, “Karanlığı mutlaka yeneceğiz! Bizim hakikatimiz o kadar güçlü ki, önümüze dağ devirseler o hakikat, bu halka ulaşacak. Buyursunlar, bizden korkmaya devam etsinler…” diye yazdı.
AGİT:HAYIRCILARA BASKILAR ARTIYOR

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı hedefleyen anayasa referandumu için yürütülen ‘Hayır’ kampanyasına yönelik kısıtlama ve engellerin arttığını belirterek, Türkiye’ye gözlemci göndereceğini açıkladı.

Deutsche Welle’nin haberine göre Alman gazetesi Heilbronner Stimmung’a konuşan AGİT baş seçim gözlemcisi Georg Link, referandum öncesine adil kampanya ortamı önündeki engellerin arttığını kaydederek, fikir ve basın özgürlüğüne yönelik yoğun kısıtlamalar oluğunu söyledi.

Kampanyaların güvensizlik ortamı içinde yapıldığını dile getiren AGİT yetkilisi, muhaliflere yönelik tehditlerde de artış gözlendiğini dile getirdi.

‘Gözlemcilerin çalışmaları zorlaştırıldı’

Referandumu izlemek istediğini kaydeden Link, Türkiye’ye seçim gözlemcisi gönderileceğini söyledi: “Ankara’ya yaklaşık 10 kişilik deneyimli uzmanlardan oluşan bir ekip, bölgelere de ülke genelindeki durumu izlemek üzere uzun vadeli 26 seçim gözlemcisi göndereceğiz. Ancak maalesef yerli gözlemcilerin çalışmaları zorlaştırıldı.”