İstanbul da Helikopter düştü:7 kişi öldü

Atatürk Havalimanı’ndan Bilecik’e gitmek üzere havalanan Eczacıbaşı Grubu’na ait Sikorsky helikopter Beylikdüzü’ndeki TV kulesine çarparak düştü. D-100 karayolunun kenarına düşen helikopter alev topuna dönerken 2 pilot ile 7 yolcu hayatını kaybetti.

İşletmesi Kuğu Havacılık tarafından yapılan TC-HEZ kuyruk numaralı Sikorsky S-76C-2 tipi çift motorlu helikopter, dün saat 11.16’da İstanbul Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Apronu’ndan kalktı. Kalkıştan 5 dakika sonra saat 11.21’de helikopter, yoğun sisin olduğu Beylikdüzü tarafında uçarken kontrolden çıkıp televizyon kulesine çarptı. D-100 karayolunun kenarına düşen helikopterin parçaları, TÜYAP Fuar merkezi ile Büyükçekmece Mezarlığı’nın yakınlarına saçıldı.

Yere çakılan helikopter alev topuna dönerken yükselen dumanlar uzaklardan görüldü. Trafikte giden bazı araçlar helikopter parçalarının üzerine düşmesi sonucu hasar aldı. Bölgeye hemen ambulans ve itfaiye araçları sevk edildi. Düşen helikopterin parçalarının geniş bir alana yayılması nedeniyle karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

MİSAFİR RUS İŞADAMLARI
Eczacıbaşı Holding yaptığı açıklamada Eczacıbaşı Havacılık AŞ’ye ait olan helikopterde Eczacıbaşı Yapı Ürünleri Grubu Rusya Direktörü Salim Özen, Rusya’daki bölge satış yöneticisi Aleksandr Vanin, Rus misafirler Igor Kochergin, Luidmina Churova ve Elena Badraga ile pilotlar Alaattin Nacar ve Ahmet Bulut’un bulunduğunu belirtti. Salim Özen ve 4 Rus’un Bilecik’te saat 12.00’deki toplantıya gitmek için İstanbul’dan havalandıkları bildirildi.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı da kazayla ilgili açıklamada “Helikopter, saat 11.20’de bir TV kulesine çarparak E-5 karayoluna düşmüştür. Kalkış esnasında hava şartlarının normal olduğu bildirilirken, helikopterde 2 pilot, 4’ü yabancı uyruklu 5 yolcu olmak üzere 7 kişinin seyahat ettiği bildirilmiştir. Kaza Araştırma ve İnceleme Kurulu uzmanları, söz konusu kazaya ilişkin incelemelerde bulunmak üzere kaza yerine gönderilmiştir” denildi.

Kazanın duyulmasının ardından önce Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün olay yerine intikal etti. Daha sonra İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Eczacıbaşı Topluluğu Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve diğer yetkililerle olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Vali Şahin, helikopterin henüz belirlenemeyen bir şekilde düştüğünü söyledi. Şahin, “Başsavcımız ve başsavcılıkta görevli diğer arkadaşlarla kaza kırım ekibi gerekli incelemeleri yapıyorlar. İncelemelerden sonra daha kesin bir şekilde açıklama yapacağız. Ölenlere Allah’tan rahmet diliyorum”dedi.