Türk Seçmene Bulgar eziyeti !

Bulgaristan’da genel seçimde oy verme işlemi yerel saatle 07.00’de başladı.Seçimde 21’i bağımsız 13 siyasi parti ve 9 ittifak, 240 sandalye için yarışıyor. Merkez Seçim Komisyonu’na (ZİK) göre, ülkede 6 milyon 500 bin kayıtlı seçmen bulunuyor. Katılım oranının yüzde 65’i bulması beklenen seçimde, 12 binden fazla noktada oy verilebilecek. Cezaevlerinde oy kullanma hakkı bulunan bin 222 tutuklu için de sandıklar kurulmuş durumda.

Seçimde yurt dışında da 400 merkezde oy kullanılabiliyor. Bulgaristan vatandaşları için 35’i Türkiye’de olmak üzere 70 ülkede 371 noktada sandık bulunuyor. Oy verme işlemi akşam saat 20.00’de sona erecek.
TÜRKLERİN OYLARI İÇİN…

Bulgaristan’daki erken parlamento seçiminde, ülke nüfusunun yüzde 10’unu oluşturan Türk ve Müslümanların oyları için Sorumluluk, Özgürlük ve Hoşgörü için Demokratlar (DOST) Partisi ile son parlamentoda 33 milletvekili bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) mücadele verecek.
Türkiye’deki pek çok kentte de Bulgaristan’a gitmeyen çifte vatandaşlar oy kullanıyor. Ancak bu sene oy kullanma işlemi sıkıntılı geçiyor. Daha önce 135 olan sandık sayısı 35’e düşürüldü. “Kocaeli’de en az bin 800 oy kullanılması bekleniyordu. Kocaeli’nin komşu illerinden Sakarya ile Bilecik’te de sandık yok. Bu şehirlerden de gelenler oluyor. Akşama kadar nasıl oy kullanacak bu seçmenler şüpheli. Şu anki uygulamaya bakılırsa belki de kuyruk okulun dışına da taşacak. Bu 250 bin kişinin daha da az oy kullanması ve Bulgaristan seçmenleri arasında ayrım yapıldığı anlamına geliyor. Demokratik bir tavır değil. İnsanlar demokratik haklarını kullanamıyorlar.”