1000 ÇOCUK 23 NİSAN’A HAZIRLANIYOR

1000 ÇOCUK 23 NİSAN’A HAZIRLANIYOR

Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda vereceği konserin heyecanı içinde son provalarını yapıyor.
Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Tüm Çankayalıları 23 Nisan coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum”

Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda vereceği konser için son provaları yapıyor. Çocuklar, belediyenin geleneksel hale getirdiği konser için, okullarında müzik öğretmenlerinin yanı sıra Çankaya Belediyesi müzisyenleriyle birlikte çalışıyor.
Koristler, Ahmet Yesevi Ortaokulu’nda başlayan provalarının, Çankaya’nın çeşitli okullarında ve Çankaya Belediyesi Maltepe Yerleşkesi’nde devam etmesinin ardından, 23 Nisan’da hep bir ağızdan şarkılar söyleyecek.

97. YILINDA 23 NİSAN COŞKUSU
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) kuruluşunun 97. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı şimdiden kutladığını belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Çocukların seslerinin birlikteliğini, 23 Nisan gibi çok özel bir günde duymak başlı başına bir bayram nedeni oluyor. Tüm Çankayalıları, 23 Nisan coşkusunu birlikte yaşamaya davet ediyorum” dedi.

REPERTUARDA 12 ESER VAR
Her yıl olduğu gibi bu yıl da geniş bir repertuarla izleyici karşısına çıkacak olan koro, “İleri”, “El ele”, “İzmir Marşı”, “23 Nisan”, “Güzel Dünya”, “Mavi Gezegen”, “Penceresi Yola Karşı”, “Yeşil Çimen Üzerinde”, “Çayır Çimen Geze Geze”, “Neler Oluyor Hayatta”, “Hele Bir Gel”, “Senden Daha Güzel” şarkılarını seslendirecek. Konserde Kadri Ergen yönetimindeki Halk Dansları Topluluğu da (Hoy-tur) gösteri yapacak. Çankaya Belediyesi 1000 Çocuk Korosu ve Musa Göçmen Senfoni Orkestrası’nın Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda 23 Nisan saat 17.00’de vereceği konser ücretsiz olacak.