Ne yaptın BEŞİKTAŞ ?

UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında Fransa temsilcisi Olympique Lyon karşısında 83 dakika 1-0 galip oynayan Beşiktaş akıl almaz bir şekilde , bir dakika içinde yediği iki golle Türkiye’ yi şoka soktu.
Oysa her şey maçın geç başlaması lyon taraftarlarının sahaya girmesi dışında çok güzel başlamış ve Babel’in gölüyle Beşiktaş öne geçmişti.
İşte ne olduysa bundan sonra oldu ve klasik Beşiktaş gerçeği ortaya çıktı.Defansın ve Fabri nin hatalarına birde Şenol Güneş in oyuncu değişikliklerinde geç kalması ve hatalı davranmsı güle oyaya çıkabileceğimiz yarı finali zora soktu.Yine de rakip sahada attığımız gol tur için ümitlerimizi sürdürdü.
İkinci yarıdaki baskıya fazla direnemeyen Beşiktaş, savunmadaki hatalarla Olympique Lyon’a mağlup oldu. Siyah-beyazlı ekip, 2 dakikada üst üste yediği gollerle avantajını yitirdi. 83. dakikada Tolisso’nun golüne engel olamayan Beşiktaş, 84. dakikada da Morel’in golüyle 2-1 geriye düştü. Karşılaşmada başka gol olmazken, siyah-beyazlı ekip, çeyrek final ilk mücadelesini 2-1 geride tamamladı.

Yediği 2. golde büyük hata yapan Fabricio maç bitiminde siyah beyazlı tribünlerden adeta özür diledi. Oğuzhan Özyakup ise, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, “Deplasmanda 2-1, bulduğun gol çok önemli ama 80’e kadar öndesin zaten. Kafada soru işaretleri yaratıyor elbette. Maç öncesi olaylar oyuncuyu fazla etkilemez, beni etkilemedi. Takımı da etkilemedi. Forvetler gol kaçırıyor, orta saha pas hatası yapıyor, defans adam kaçırıyor. Kaleci de böyle hata yapabilir. Fabri’nin ayağı çok iyi. Onun hatası tabii gol oluyor. Biz onun arkasındayız, Fabri çok iyi bir kaleci. İstanbul’daki maça iyi hazırlanacağız ve tur atlamak için elimizden geleni yapacağız” şeklinde konuştu.