Beşiktaş açık ara lider:3-2

Spor Toto Süper Lig lideri Beşiktaş, Adanaspor’u 3-2 yendi; gelecek hafta karşılaşacağı en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkardı. Kartal’ı galibiyete taşıyan goller Aboubakar, Talisca ve Tosic’ten geldi. Ligin son sırasına demir atan Adanaspor’a Magaye ve Roni’nin golleri yetmedi.

Beşiktaş, Adanaspor’u 3-2 yendi, şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. Vincent Aboubakar, Talisca ve Tosic’in golleri Kartal’ı galibiyete taşırken, Beşiktaş bu galibiyetle puanını 64 yaptı ve gelecek hafta karşılaşacağı en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkardı.
Ligin son sırasındaki Adanaspor, Roni ve Magaye’nin golleriyle 2 kez skoru eşitlese de yenilgiye engel olamadı. Turuncu Beyazlılar, bu yenilginin ardından 20 puanda kaldı ve kümede kalma ümitleri bir darbe daha yedi.
Hafta içinde Olympique Lyon’la zorlu bir maça çıkan Beşiktaş, Adanaspor karşısında zaman zaman zor anlar yaşadı. Henüz 11. dakikada Vincent Aboubakar’ın golüyle 1-0 öne geçen Kartal, 24. dakikada Roni’nin golüne engel olamadı. İlk yarı bu skorla sona ererken, 2. yarıda asıl yerine dönen Talisca 52. dakikada şık bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirdi.
66. dakikada, bu sezon Adanaspor’un en etkili ismi olan Magaye, cezasahası dışından Fabricio’yu avladı ve maça 2-2’lik eşitliği getirdi.
Dakikalar 80’i gösterirken, ilkyarıyı yedek kulübesinde geçiren Quaresma’nın asistinde Tosic kafayla ağlarla buluşturdu ve maçın skorunu ilan etti, Beşiktaş: 3 – Adanaspor: 2…
Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 64 yaptı ve en yakın takipçisi Medipol Başakşehir ile arasındaki puan farkını 7’ye çıkardı. Adanaspor ise 20 puanda ve son sırada kaldı.