Beşiktaş Trabzon ‘da tarih yazdı:4-3

Beşiktaş çekinerek gittiği Trabzonspor deplasmanından Atiba’nın kafasından kazandığı golle 4-3 mağlup ederek şampiyonluk yolunda çok önemli bir engeli aştı.Kartal bu galibiyetiyle Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi çeyrek final ilk maçında karşılaşacağı Lyon mücadelesi önceside moral kazanmış oldu.Trabzonunun yeni stadı Medical Park Arena’da oynanan ve Ali Palabıyık’ın yönettiği nefes kesen maçta Beşiktaş’a galibiyeti getiren golleri 4. dakikada Cenk Tosun, 55. dakikada Vincent Aboubakar, 74. dakikada frikikten Talisca ve 90+1’de Atiba kaydetti. Trabzonspor’un golleri ise 25. dakikada Okay Yokuşlu, 63’te Castillo ve 65. dakikada Rodallega’dan geldi. Öte yandan Rodallega’nın 75. dakikada santra noktasından kaleye çektiği şut direkten döndü. Siyah-Beyazlılar bu sonuçla puanını 61’e yükselterek şampiyonluğa bir adım daha yaklaşırken, 5. sıradaki Trabzonspor ise 44 puanda kaldı.
İŞTE MAÇIN GOLLERİ: 58e9314167b0a9220c997623.jpgbeşiktaş
4. dakikada Beşiktaş, golü buldu. Babel’in pasıyla soldan ceza alanı son çizgisine inen Adriano, topu uygun durumdaki Cenk Tosun’un önüne çıkardı. Bu futbolcu da gelişine bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak’ın solundan filelere gönderdi: 0-1
25. dakikada Trabzonspor, beraberliği sağladı. Yusuf Yazıcı’nın pasında topla buluşan Okay Yokuşlu, ceza yayı üzerinden sert ve düzgün bir vuruşla meşin yuvarlağı Fabricio’nun sağından filelerle buluşturdu: 1-1
55. dakikada Oğuzhan’ın pasında penaltı noktası üzerinde topla buluşan Aboubakar’ın dönerek yerden kaleye gönderdiği şut Onur’un sağından ağlarla buluştu: 1-2.
63. dakikada Yusuf Yazıcı’nın pasında Castillo sol kanattan topla birlikte ceza sahası yayı üzerine ilerledi, sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şut Fabri’nİn sağından ağlarla buluştu: 2-2.
65. dakikada Yusuf Yazıcı’nın soldan kullandığı köşe atışında, savunmanın uzaklaştıramadığı top arka direkteki Rodallega’nın önüne düştü, altı pasın üzerinden tamamlayarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 3-2.
74. dakikada ceza sahası yayı üzerinde kazanılan serbest vuruşta Talisca’nın doğrudan kaleye gönderdiği top ağlara gitti ve skora yeniden denge geldi: 3-3.
90. dakikada sağ kanattan Gökhan’ın ceza sahasına ortaladığı topu Atiba gelişine kafayla kaleye gönderdi, meşin yuvarlak ağlarla buluştu: 3-4.